Historia edycji
Nie ma historii konta do pokazania lub ten komentarz był edytowany przez moderatora.
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Przez podczytywacz · Napisano
A jaka może być reakcja dostawcy prądu? -
Tak. Nawet w dzień, kiedy prądu z paneli jest dostatek, w chwilach kiedy jest małe zużycie w domu, to owszem, dużo nadmiaru prądu idzie do ładowania baterii, ale jednocześnie licznik wskazuje równolegle pobieranie energii z sieci. Niedużo, ale 1 - 2 kWh na dobę. Bo przecież co chwilę nie sprawdzam., kontrolowałem wskazania zwykle rano. Co ciekawe, tego zużycia w aplikacji mobilnej nie widać, można go odczytać jedynie w liczniku. Lekarstwem jest właśnie to co zrobiłem, czyli całkowite odłączenie się od sieci. Od 7 marca licznik stoi. Bo odłączyłem zarówno zabezpieczenie przedlicznikowe, jak i zabezpieczenie falownika od strony sieci. Więc licznik nie ma napięcia w ogóle, z żadnej strony.
-
A kto jest właścicielem tej rury od budynku 11 do Ciebie?
-
Czyli jak byłeś podłączony do sieci to zużycie było większe? Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
-
Kupiłam stary dom, w którym jest stare przyłącze wody. Problem w tym że na mapie nie ma zapisu jaka jest średnica rury. W domu wychodzi stalowa rura 30mm. Przyłącze pewnie jest bardzo stare może być nawet lata 70-80. Mój budynek to 12 sąsiada młodszy 11 i zapisy są jakie wielkości rur. Myślę o zmianie miejsca przyłącza ale żeby już nie ciągnąć tak jak stara rura do okoła budynku tylko tak jak różowa kreska blisko granicy działki. Czy ktoś się orientuje czy w przypadku takiej zmiany jest potrzebny projekt czy wystarczy tylko geodezyjna inwentaryzacja powykonawcza ?
-
-
Popularne tematy