Skocz do zawartości

zakup kotła - w autoryzowanym punkcie czy sklepie internetowym?

mat00

Recommended Posts

Napisano
Witam!

Jak w temacie. Mam dylemat czy kupić kocioł gazowy w autoryzowanym punkcie z montażem czy może taniej będzie kupić kocioł gazowy w sklepie internetowym i wtedy zamówić instalację?
Napisano
Musisz obliczyć szacunkowe koszty jednego i drugiego rozwiązania. Jeżeli chodzi o zakup w sklepie internetowym to nie ma się czego obawiać,bardzo często oprócz samego zakupu kotła proponują także montaż. A nad jakim modelem dokładnie myślisz?
Napisano
Też nie widzę problemu w zakupie kotła w sklepie internetowym. Należy się tylko upewnić jak wygląda sprawa autoryzowanego uruchomienia kotła, serwisu oraz gwarancji... bo w przypadku niektórych firm jest tak, że to przedstawiciel handlowy ma zapewnić serwis gwarancyjny - a jak się okaże, że kupi pan urządzenie z drugiego końca Polski stałoby się to wręcz niemożliwe.
Napisano
Ja mam wiessmana z netu. Instalował hydraulik, który też kotłownię robił, potem przyjechał serwisant na odpalenie (darmo). Całość wyszła ok 2000 taniej, niż w sklepie koło mnie chcieli z 'olbrzymimi" upustami.
Napisano
czasami można kupić piec z założeniem i wtedy schodzimy na 7% VAT. Ale w sumie i w internetowym i stacjonarnym można kupić z usługa. Trzeba to sobie policzyć co wyjdzie lepiej.
  • 2 tygodnie temu...
  • 3 tygodnie temu...
Napisano
Witam

Ja zamówiłem również Vaillanda z zasobnikiem 120 litrów z sklepu internetowego, zamontował mi go hydraulik robiący instalacje u mnie w domu , natomiast pierwsze uruchomienie dokonał autoryzowany servisant Vaillanda, wyszło taniej ok 1000 PLN,

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...