kuro Napisano 19 sierpnia 2010 #1 Napisano 19 sierpnia 2010 Witam,Mam nietypowe pytanie. Chciałbym pomalować sobie na pamiątkę but, częściowo zrobiony ze skóry a częściowo z tkaniny. W związku z tym poszukuję substancji (grunt, żywica, czy jakiś rodzaj kleju),którym mógłbym przed malowaniem usztywnić tkaninę. Jednoczeście ta substancja musi nadawać się do malowania. Czy wiecie co mógłbym w tym celu wykorzystać?
stokrotka.35 Napisano 19 sierpnia 2010 #2 Napisano 19 sierpnia 2010 Kiedyś w jednym z programów How It's Made na "jakimś discavery" był odcinek o wykonywaniu takich pamiątkowych bucików,które docelowo były pokrywane bodajże mosiądzem .... i tam usztywniano te buciki żywicą epoksydową..... stały na baczność jak żołnierze
gites Napisano 20 sierpnia 2010 #3 Napisano 20 sierpnia 2010 Do szewca idź, może popatrzy najpierw jak na wariata, ale powienien wiedzieć
edwl Napisano 30 sierpnia 2010 #4 Napisano 30 sierpnia 2010 Cytat Witam,Mam nietypowe pytanie. Chciałbym pomalować sobie na pamiątkę but, częściowo zrobiony ze skóry a częściowo z tkaniny. W związku z tym poszukuję substancji (grunt, żywica, czy jakiś rodzaj kleju),którym mógłbym przed malowaniem usztywnić tkaninę. Jednoczeście ta substancja musi nadawać się do malowania. Czy wiecie co mógłbym w tym celu wykorzystać? Ja z natury jestem ciekawski, więc zapytam... Czego pamiątką jest bucik?
racer Napisano 30 sierpnia 2010 #5 Napisano 30 sierpnia 2010 Grunt jest żrący, materiał się pokruszy. Żywica z utwardzaczem może spalić materiał, ale ostatecznie go usztywni. Proponuję lakier, jeśli but czysty jest.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się