kianek Napisano 12 czerwca 2010 Udostępnij #1 Napisano 12 czerwca 2010 witampomyslalem ze tu mi pomogamam maly parterowy domech z czerwona betonowa dachowkana dzialce przy domu rosna dwa wielkie deby i one brudza mi dachjak mozna umyc prosto dach nie wchodzac na niego- ledwo kupy sie trzyma i boje sie wejscnajwygodniej byloby karcherem-latwo drud odejdziejak to umyc? Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 12 czerwca 2010 Udostępnij #2 Napisano 12 czerwca 2010 Tak,jak pan wspomniał karcherem - można dać do wody jakiegoś środka myjącego np. płynu ludwik.Tylko proszę uważać z zbyt dużym ciśnieniem wody,bo gdy jak pan mówi dach "ledwo kupy sie trzyma" to zbyt duże ciśnienie mogłoby dodatkowo spowodować większe szkody..... Link do komentarza
kianek Napisano 12 czerwca 2010 Autor Udostępnij #3 Napisano 12 czerwca 2010 ale jak mam umyc dach nie wchodzac na niego?moze jakos drabine na dachu poloze?czy sa jakies sztucki magiczne na mycie? Link do komentarza
stokrotka.35 Napisano 12 czerwca 2010 Udostępnij #4 Napisano 12 czerwca 2010 Cisnienie wody z karchera jest dośc duże,wyrzuca tą wodę na znaczną odległość,...Można rozłożyć rusztowanie obok budynku,by stanąć na nim...Można użyć jakiegoś auta z podnośnikiem ( może ktoś w okolicy ma i by użyczył ) coś na wzór pojazdów które wymieniają żarówki w lampach drogowych...Można spróbować nawet z ziemi,jak dach niezbyt wysoko to powinno sie udać Link do komentarza
jimt Napisano 12 czerwca 2010 Udostępnij #5 Napisano 12 czerwca 2010 Kercher ma takie przedłuzki do tych myjek, widziałem na reklamie w gazecie jak myje się dach Ale przedłuzka ma 1,7m http://www.karcher.de/versions/pl/assets/N...wnatrz_2010.pdfNie wiem czy tyle ci wystarczy. Może maja dłuzsze. Link do komentarza
Humbak Napisano 13 czerwca 2010 Udostępnij #6 Napisano 13 czerwca 2010 Ja nie myłbym dachu. który ledwie trzyma się kupy! Wymieniłbym pokrycie! Link do komentarza
kianek Napisano 14 czerwca 2010 Autor Udostępnij #7 Napisano 14 czerwca 2010 Cytat Ja nie myłbym dachu. który ledwie trzyma się kupy! Wymieniłbym pokrycie! i w sumie po wymianie nie musialbym myc :> Link do komentarza
retrofood Napisano 15 czerwca 2010 Udostępnij #8 Napisano 15 czerwca 2010 Cytat ale jak mam umyc dach nie wchodzac na niego?moze jakos drabine na dachu poloze?czy sa jakies sztucki magiczne na mycie? Kurde, pisz po polsku, bo jak będziesz mył tak jak piszesz, to ja to czarno widzę... Nie masz modułu poprawy pisowni? Czemu lekceważysz tak innych użytkowników?Myć dachówki bez wchodzenia na dach się nie da. Bo będziesz brud wtłaczał pod dachówkę. Ja bym to robił tak jak napisałeś, czyli drabina (drabiny) położone na połaci dachowej. A potem przestawiane parę metrów dalej. Tak jak to robią dekarze.Niestety, szkłem doopy nie obetrzesz, to trzeba zrobić albo dobrze, albo nie warto zaczynać. Link do komentarza
kianek Napisano 15 czerwca 2010 Autor Udostępnij #9 Napisano 15 czerwca 2010 a co nie podoba sie w mojej pisowni?kazdy rozumie oprocz ciebiepisze jak potrafie i jak mi wygodniea za odpowiedz dziekuje Link do komentarza
Franek_Janek Napisano 16 czerwca 2010 Udostępnij #10 Napisano 16 czerwca 2010 Słówko doopa mnie zachwyciło Kupuję Link do komentarza
Clean-tec Napisano 23 grudnia 2012 Udostępnij #11 Napisano 23 grudnia 2012 Cytat Kercher ma takie przedłuzki do tych myjek, widziałem na reklamie w gazecie jak myje się dach Ale przedłuzka ma 1,7m http://www.karcher.de/versions/pl/assets/N...wnatrz_2010.pdfNie wiem czy tyle ci wystarczy. Może maja dłuzsze. Tu jest sposób na mycie dachu bez chodzenia po połaci:Link do youtube Link do komentarza
Gość mhtyl Napisano 23 grudnia 2012 Udostępnij #12 Napisano 23 grudnia 2012 Cytat Tu jest sposób na mycie dachu bez chodzenia po połaci:Link do youtube Zachwytu to nie ma przy tej metodzie a i tak trza miejsca w koszu i przy oknie dachowym umyć myjka ciśnieniową. Tak więc to jeden z wielu gadżetów wymyślonych aby ułatwić życie człowiekowi. Link do komentarza
Eizzy Napisano 4 listopada 2013 Udostępnij #13 Napisano 4 listopada 2013 Skoro nie chcesz wchodzić na dach to musisz posłużyć sie drabina i dopiero wtedy zaczać myć, innego sposobu nie znam. A jesli chodzi o drabinę to najlepszą do takich czynności będzie drabina aluminiowa wiem z własnego doświadczenia:) Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się