Skocz do zawartości

Historia edycji

gawel

gawel

Piotrze no to przeogromne gratulacje !!!! Szczególnie wytrwałości pogody ducha oraz wytrzymałości kręgosłupa. 

PS . w sumie to nawet szybko mój Chrzestny budował dom w Nowej Hucie 24 lata. 

gawel

gawel

Piotrze no to przeogromne gratulacje !!!! Szczególnie wytrwałości pogody ducha oraz wytrzymałości kręgosłupa. 

• Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Pewnie że ma rację. Sam piszesz, że to działka orna, a więc może zaistnieć sytuacja że niczego tam budować nie wolno, teren nie jest przeznaczony pod zabudowę i nie otrzymasz np. zgody na zjazd z drogi na działkę. A podatki zależą od gminy. Gdybyś obiektu nie nazywał "garażem" byłoby prościej.
    • Witam.    Chciałem postawić garaż blaszany na działce ornej o wielkości 9 arów z gruntem klasy 5 i 6, nie przekraczający 35 m2, bez kotwienia z gruntem na stałe, na bloczkach betonowych trzymając się przepisów z odległościami od granic.   Według przepisów: "Podstawą prawną dla stawiania garażu blaszanego do 25 m² jest Art. 29 ust. 1 pkt 2 Ustawy Prawo budowlane, który zwalnia z obowiązku uzyskania pozwolenia na budowę wolnostojące parterowe budynki gospodarcze (w tym garaże) o powierzchni zabudowy do 35 m², wymagając jedynie zgłoszenia w urzędzie miasta/gminy, przy zachowaniu limitu 2 obiektów na 500 m² działki"   Poszedłem do Starostwa by przekazać zgłoszenie, a tu ściana nie do przejścia. Kazali mi pójść do gminy, uzyskać WZ i dopiero po otrzymaniu decyzji wrócić ze zgłoszeniem.   Czy osoba obsługująca mnie w urzędzie ma rację ?    Jeżeli złożę papiery, uzyskam WZ i potem zgłoszę zamiar postawienia takiego blaszaka to czekają mnie jakieś podatki ?
    • Witam widać ze to nowa metoda też zastanawiam sie nad taki rozwiązaniem. Aktualnie rozbieram piec kaflowy następną pracą będzie ściągnięcie desek z podłogi i pozbycie sie polepy. Rozważam zrobić w kolejności: - wełna między legary { nie wiem czy jakąś membranę lub folie między Osb a wełnę 18 lub 25 albo dwie warstwy 18 mm.  i czy zostawić odstęp żeby do oddychało } - potem system suchej podłogówki jest pare firm. Wykończeniem mają był płytki docelowo, więc mam tyle niewiadomych że chyba dziennik zacznę pisać. Pozdrawiam i trzymam kciuki za przedmówcę.
    • Tutaj na filmiku zilustrowano to z rysunkami. Potrzebne są klasyczne kluczyki imbusy 3mm oraz 6mm w kształcie 'L'
    • Skoro nie dało rady przeprowadzić impregnacji ciśnieniowej, to trzeba było chociaż wykonać metodą zanurzeniową. Smarowanie to najsłabsza opcja.
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...