daniel78 Napisano 9 kwietnia 2010 Udostępnij #1 Napisano 9 kwietnia 2010 Mam pytanie dotyczące odpowiedniej wiertarki do wiercenia w ścianie żelbetonowej. Czy wystarczy wiertarko-wkrętarka Bosch PSR 12? Podoba mi się i nie jest za bardzo droga. Koniecznie Bosch, Makita trochę za droga bo powyżej 600zł gdzie Bosch0-a można mieć już za 300zł. Link do komentarza
Bosch - narzędzia Napisano 12 kwietnia 2010 Udostępnij #2 Napisano 12 kwietnia 2010 Urządzenie to nie nadaje się do wiercenia w betonie. Jest to przede wszystkim wkrętarka. Można wykorzystać to urządzenie do wiercenia w metalu, drewnie.Do wiercenia w betonie potrzebne jest urządzenie z udarem najlepiej elektropneumatycznym. Z linii zielonej mogę polecić młotowiertrkę PBH 2000 RE.PozdrawiamRobert Spólny Link do komentarza
eres Napisano 12 kwietnia 2010 Udostępnij #3 Napisano 12 kwietnia 2010 Cytat Do wiercenia w betonie potrzebne jest urządzenie z udarem najlepiej elektropneumatycznym. Z linii zielonej mogę polecić młotowiertrkę PBH 2000 RE. Zielone mają jeden mały ale denerwujący feler - przesunięcie o 0,5mm przełącznika kierunku obrotów (często samoczynne) blokuje całkowicie wrzeciono Sprawdzone na PSB 1000 RPE oraz wcześniej na modelu 750W oraz potwierdzenie kolegi - użytkownika tego sam modelu. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się