Michał Napisano 22 sierpnia 2005 #1 Napisano 22 sierpnia 2005 Na panele (laminownany, łączenie bezklejowe) upadła mi szafka i zrobiła sie paskudna dziura. Jest ona na środku pokoju. Jak najłatwiej wymienić uszkodzoną część?
Redakcja Napisano 23 sierpnia 2005 #2 Napisano 23 sierpnia 2005 Najprościej i najbardziej estetycznie będzie oderwać panele, wymienić uszkodzoną część paneli i ponowne je ułożyć.
Redakcja Napisano 7 września 2005 #4 Napisano 7 września 2005 Teoretycznie uszkodzony panel klejony można wyciąć i po wyfrezowaniu rowków wstawić nowy. Jednak w praktyce w miejscu naprawy powstają nierówności dlatego przy uszkodzeniach w miejscach intensywnie użytkowanych lepiej wymienic całą podłogę.
Krzys Napisano 22 września 2005 #5 Napisano 22 września 2005 Do każdego rodzaju paneli są specjalne masy w ich kolorze pozwalające na zaklejenie takich przypadków. Możliwość takiej naprawy zależy od wielkości uszkodzenia. Należy zapytać się o taką masę u sprzedawcy.
Michał Napisano 23 września 2005 Autor #6 Napisano 23 września 2005 Posłuchałem rady Redakcji i podłoga wygląda jak dawniej Ale jakby (odpukać) się wydarzyła podobna historia spróbuję ze szpachlą. Dzięki za porady
sailor-ro Napisano 29 listopada 2005 #7 Napisano 29 listopada 2005 Witam działałem troche w tej branży,dopoki zatory płatnicze mnie nie dopadly,ale do rzeczy,mielismy zestaw Firmy Novoryt,w sklad wchodzil palnik,i bardzo duzo wypelniaczy,dobieralo sie barwe,rozgrzewalo,wypelnialo i sladu nie bylo,po ukonczonej naprawie,czlowiek sie odwrocil,potem spojrzal w to samo miejsce i watpił. Pozdrawiam
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się