Skocz do zawartości

problem ze stawem

Recommended Posts

w 2007 r rozpocząłem procedurę zgloszenia budowy stawu do wysokości piętrzenia 1.5 m
"Fachowiec",który zajmowal się moja sprawą tak to wszystko przeciągnąl,że nie moge juz wybudowac stawu na zgloszenie tylko wymagane jest pozwolenie na budowę co sie za tym wiąże musi byc kierownik budowy.
Czy zmieniły się przepisy?
Pozwolenie takie otrzymałem w 2009 r.Obecnie mieszkam za granica a osoba .która miała się tym zając jest nieodpowiedzialna.
Od kilku tyg. szukam kierownika budowy z uprawnieniami wodno-prawnymi.
W moim mieście nie znalazłem nikogo.Czy istnieje jakas baza danych takowych kierowników gdzie tacy ludzie sa zrzeszeni?
Może jest możliwośc cofnięcia wydanej decyzji i skonczyc jak na wstępie tzn na zgloszenie?Planuje staw o wielkości do 0,80 ha.
Za wszystkie informację jestem bardzo wdzięczny
Prawo budowlane zezwala na stawianie budowli piętrzących wodę do wysokości 1 m na podstawie tylko zgłoszenia (z wyjątkiem rzek żeglownych). Budowa wyższych zapór wymaga więc uzyskania pozwolenia na budowę. Pozwolenie takie może być wydane jeśli obiekt nie narusza ustaleń miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego, dołączony zostanie projekt oraz inne wymagane przez urząd dokumenty np. pozwolenie wodno-prawne.

Kierownik budowy będzie potrzebny, gdy zostanie wydane pozwolenie na budowę, a osób mogących pełnić taką funkcje można szukać np. w regionalnej Izbie Techników i Inzynierów Budownictwa

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...