_dziadol Napisano 21 listopada 2009 Udostępnij #1 Napisano 21 listopada 2009 co myślicie o takim rozwiązaniu dla domu 82m2 pow. użytkowej:piec na ekogroszek/pelety + cwu wspomagane solarem kominek z systemem dgp zintegrowany z instalacją wentylacji mechanicznej z rekuperatorem? Link do komentarza
Andy1972 Napisano 23 listopada 2009 Udostępnij #2 Napisano 23 listopada 2009 Cytat co myślicie o takim rozwiązaniu dla domu 82m2 pow. użytkowej:piec na ekogroszek/pelety + cwu wspomagane solarem kominek z systemem dgp zintegrowany z instalacją wentylacji mechanicznej z rekuperatorem? Jakie będziesz mial ogrzewanie ? Kaloryfery czy podłogowe ?Kominek z płaszczem wodnym ? Link do komentarza
_dziadol Napisano 26 listopada 2009 Autor Udostępnij #3 Napisano 26 listopada 2009 Cytat Jakie będziesz mial ogrzewanie ? Kaloryfery czy podłogowe ?Kominek z płaszczem wodnym ? kaloryferykominek nie z płaszczem wodnym tylko z DGP - połączony z wentylacją mechaniczną Link do komentarza
dylot Napisano 27 listopada 2009 Udostępnij #4 Napisano 27 listopada 2009 mały domek z pakujesz się w duże koszty, szczególnie ten solar a wspomaganie nimi c.o. i to przy grzejnikach to już całkiem forsa w błoto, znajdziesz w takim domku miejsce na duży bufor wody np.1000L? Ile tam będzie mieszkało ludzi, jeżeli 3-4 osoby to cały solar mija się z celem chyba że masz po prostu na to kasę i nie ważny jest dla ciebie rachunek ekonomiczny. Dla ciebie najekonomiczniej i naj sesnowniej by było zasobnik c.w.u. do pieca z podajnikiem. Kominek i wentylacja jak najbardziej. Link do komentarza
_dziadol Napisano 28 listopada 2009 Autor Udostępnij #5 Napisano 28 listopada 2009 ostatnio tak się zastanawiałem nad tymi solarami i zacząłem sobie zdawać sprawę z tego że chyba chciałem przekombinować w takim razie skupię się bardziej na zgłębianiu wiadomości o piecach z podajnikami.kupiłem działkę i obecnie jestem na etapie załatwiania formalności związanych z finalizacją jej zakupu,w między czasie interesuje się różnymi aspektami budowy i dużo czytam przed jej rozpoczęciem żeby uniknąć błędów jakie popełnili moi rodzice przy budowie 15 lat temudzięki kolego że mnie uświadomiłeś w sprawie solarawiem już że większość ludzi nie bierze pod uwagę innych kosztów związanych z taką instalacją. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się