scarab Napisano 26 maja 2005 Udostępnij #1 Napisano 26 maja 2005 witam, co sądzicie o ogrodzeniu z gazonów? miedzy sasiadami? ogrodzenie przy ulicy? widzieliscie takie ogrodzenia u kogos? na jaka wysokosc? mnie osobiscie - podobaja sie Link do komentarza
Dariusz Szcześniak Napisano 31 maja 2005 Udostępnij #2 Napisano 31 maja 2005 Zawsze to jakieś urozmaicenie,ale podobają mi się tylko jeśli są uzupełnione roślinnością.Jest to też pomysł na skarpy,widziałem je wykorzystane jako fundament pod ogrodzenie z siatki. Link do komentarza
scarab Napisano 6 czerwca 2005 Autor Udostępnij #3 Napisano 6 czerwca 2005 Cytat Zawsze to jakieś urozmaicenie,ale podobają mi się tylko jeśli są uzupełnione roślinnością.Jest to też pomysł na skarpy,widziałem je wykorzystane jako fundament pod ogrodzenie z siatki. Rozwiń zgadzam sie - tylko z roslinnoscia! na jakiej wysokosci widziales gazony jako fundament? Link do komentarza
Gość Napisano 7 czerwca 2005 Udostępnij #4 Napisano 7 czerwca 2005 Warstwa gazonów ułożona między słupkami ogrodzenia,zagłębione w ziemi-po prostu sposób na ograniczenie zarastania chwastami,być może tańszy od fundamentu betonowego. Link do komentarza
Dariusz Szcześniak Napisano 7 czerwca 2005 Udostępnij #5 Napisano 7 czerwca 2005 To moja odpowiedź na zadane wcześniej pytanie. Link do komentarza
scarab Napisano 7 czerwca 2005 Autor Udostępnij #6 Napisano 7 czerwca 2005 interesuje sie takim rozwiazaniem ze wzgledu na "piekne widoki" u mojego sasiada z tylu.... betonowe ogrodzenie kategorycznie odpada... drewniane panelowe wydaje mi sie zbyt delikatne, natomiast standardy siatkowe spowoduja, ze przez kilka lat (zanim wyrosna tuje i inne im pochodne) bede mial średnio piękny widok Link do komentarza
piotr1969 Napisano 8 czerwca 2005 Udostępnij #7 Napisano 8 czerwca 2005 Takie ogrodzenie ma również jeszcze jedną zaletę - można go wykorzystać jako ekran akustyczny Takie rozwiązanie posiada pozytywną aprobatę Instytutu Badawczego Dróg i Mostów Budowa takiego ogrodzenia miedzy sąsiadami może mieć za zgodą obu stron – problem zacieniania – bardzo ciekawy efekt wizualny Link do komentarza
scarab Napisano 8 czerwca 2005 Autor Udostępnij #8 Napisano 8 czerwca 2005 wczoraj widzialem jedno takie ogrodzenie w moim miescie. zrobie zdjecie co prawda ogrodzenie jest na czesci domu, ale ... Link do komentarza
Gość Napisano 15 lipca 2005 Udostępnij #9 Napisano 15 lipca 2005 takie ogrodzenie moim zdaniem nadaje się tylko na zastosowanie w miejskich terenach zieleni, przy wygrodzeniu jezdni od reszty otoczenia. Czy to się komuś podoba jest kwestią gustu, ale nie ładowałabym góry betonu do swego ogródka. Czy nie lepiej zastosować przyjazne oczom i naturze człowieka drewno, albo zwyczajną cegłę?? Chyba juz wystarczająco dużo betonu towarzyszy nam w życiu, więc po co dobrowolnie narażać się na jego dodatkową porcję..?Na pewno to nazywa się ogrodzeniem z gazonów- bo z tego co sie orientuję gazon jest to inna nazwa na trawnika... Link do komentarza
Gość m Napisano 12 października 2006 Udostępnij #10 Napisano 12 października 2006 Cytat Takie ogrodzenie ma również jeszcze jedną zaletę - można go wykorzystać jako ekran akustyczny Takie rozwiązanie posiada pozytywną aprobatę Instytutu Badawczego Dróg i MostówBudowa takiego ogrodzenia miedzy sąsiadami może mieć za zgodą obu stron – problem zacieniania – bardzo ciekawy efekt wizualny Rozwiń dzień dobry-miłego dnia interesuje mnie gdzie znajde teks aprobaty o ktorej piszesz i na jaką wysokość moge budować z gazonow bez zgody mariusz.mo1@neostrada.pl Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się