Moni2009 Napisano 7 sierpnia 2009 Udostępnij #1 Napisano 7 sierpnia 2009 witam,planowałam kabinę w łazience, a ta która jest w mieszkaniu jest zaplanowana pod wannę i odpływ z Wc jest ok metra od dopływu do spłuczki. Będę wdzięczna za wskazówki i uwagi. Wiem że czeka mnie kucie podłogi by przenieść odpływ do kabiny. pozdrawiam serdecznie _azienka_obecnie.doc _azienka_obecnie.doc Link do komentarza
kacy Napisano 27 sierpnia 2009 Udostępnij #2 Napisano 27 sierpnia 2009 Cytat witam,planowałam kabinę w łazience, a ta która jest w mieszkaniu jest zaplanowana pod wannę i odpływ z Wc jest ok metra od dopływu do spłuczki. Będę wdzięczna za wskazówki i uwagi. Wiem że czeka mnie kucie podłogi by przenieść odpływ do kabiny. pozdrawiam serdecznie Jako laik w kwestii budowania łazienek nie mogę dać konkretnych wskazówek, oprócz takiej, że najlepiej samemu sporządzić orientacyjny projekt przy użyciu dobrego darmowego (i uniwersalnego) programu do aranżacji wnętrz np. Power Net +. Za jego pomocą znajomi wstępnie zaplanowali sobie kuchnię. Link do komentarza
Jan_13 Napisano 28 sierpnia 2009 Udostępnij #3 Napisano 28 sierpnia 2009 Fajny program. Uwaga strona może się długo otwierać! Link do komentarza
kacy Napisano 31 sierpnia 2009 Udostępnij #4 Napisano 31 sierpnia 2009 Cytat Fajny program. Uwaga strona może się długo otwierać! Dużo obrazków Chociaż mi się otwierało bez problemu.Sam programik działa on-line, więc korzystając z niego lepiej nie zawalać sobie łącza innymi aktywnościami Link do komentarza
Konfi Napisano 27 stycznia 2010 Udostępnij #5 Napisano 27 stycznia 2010 Fajne! Program jest OK Link do komentarza
Gość stach Napisano 27 stycznia 2010 Udostępnij #6 Napisano 27 stycznia 2010 Cytat [...] Wiem że czeka mnie kucie podłogi by przenieść odpływ do kabiny. [...] Wydaje mi się, że przerobić trzeba również rurki wodociągowe:-brodzik najlepiej umiejscowić (odnoszę się do Twojego rysunku) w lewym górnym rogu, bateria musi być ok. 120 cm nad podłogą, przy głębszym brodziku nie będzie trzeba kuć podłogi, dostateczny spadek będzie przy odtworzeniu odpływu wannowego.-z sedesem nie masz specjalnie dużego pola manewru - musi być stosunkowo niedaleko od rury kanalizacyjnej, więc prawy górny róg. jeśli planujesz brodzik 80 x 80 cm, sedes ustawiłbym wzdłuż krótszej ściany, ok. 70 cm od ściany postawiłbym murek, zapewniający nieco intymności. Na murku, lub obok niego umywalka. -pralka, ze względu na łatwiejsze doprowadzenie wody i odprowadzenie ścieków przeniósłbym na prawą ścianę. Link do komentarza
lansik Napisano 26 marca 2010 Udostępnij #7 Napisano 26 marca 2010 Niezła ta wizualizacja, ale ja bym jakoś inaczej ściankę zrobiła. Nie mam pomysłu jak, ale teraz trochę jak w szaletach miejskich to wszystko wygląda, tzn reszta ok, ale trzeba też pomyśleć o jakiś szafkach bo tego brakuje, zresztą tak pusto wydaje się w tej łazience. Link do komentarza
2hd Napisano 21 kwietnia 2010 Udostępnij #8 Napisano 21 kwietnia 2010 Zgadzam się,w łazience jest za dużo pustej przestrzeni,pomyśl o jakiś szafkach lub półkach-tutaj możesz szukac w sklepach z meblami do łazienki,moga byc również te internetowe. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się