Jan_13 Napisano 2 sierpnia 2009 Udostępnij #1 Napisano 2 sierpnia 2009 Może to nie wellness i fitness, ale lepszego miejsca na forum nie znalazłem. Jak urządzić taki pokój? O czym nie wolno zapomnieć? O czym warto pamiętać? Link do komentarza
Super B Napisano 3 sierpnia 2009 Udostępnij #2 Napisano 3 sierpnia 2009 W którymś z niedawnych "Budujemy dom" (chyba w majowym) był artykuł, w którym gość miał taki pokoik z bilardem. Całkiem fajnie to wyglądało. Link do komentarza
Mathir Napisano 5 sierpnia 2009 Udostępnij #3 Napisano 5 sierpnia 2009 Super B chodziło chyba o ten tekst https://budujemydom.pl/strefa-magazynu/archiwum/9637-zaczelo-sie-od-malego-domkuO pokoju bilardowym jest pod koniec PDF-a Link do komentarza
KAROI Napisano 6 sierpnia 2009 Udostępnij #4 Napisano 6 sierpnia 2009 Fajnie wygląda, ale... urządzanie specjalnego pokoju do bilardowych rozgrywek... moim zdaniem ekstrawagancja Link do komentarza
Jan_13 Napisano 10 sierpnia 2009 Autor Udostępnij #5 Napisano 10 sierpnia 2009 Może i fajne, ale... jak mówi mój siostrzeniec: szału nie ma Link do komentarza
Mathir Napisano 11 sierpnia 2009 Udostępnij #6 Napisano 11 sierpnia 2009 Znalazłem w necie. Piękne, ale nieosiągalne... dla mnie Ten konik na pierwszym planie wygląda trochę badziewiacko, ale reszta jest OK, IMHO. Link do komentarza
Jan_13 Napisano 12 sierpnia 2009 Autor Udostępnij #7 Napisano 12 sierpnia 2009 Mało głosów Najwyraźniej temat nie porwał forumowiczów Link do komentarza
uleczka Napisano 13 sierpnia 2009 Udostępnij #8 Napisano 13 sierpnia 2009 to co odpuszczasz sobie? no coś Ty przestań, rób ten pokój do gry w bilard mi pomysł się bardzo spodobał Link do komentarza
Jan_13 Napisano 13 sierpnia 2009 Autor Udostępnij #9 Napisano 13 sierpnia 2009 A potem... kręgielnię Link do komentarza
Super B Napisano 14 sierpnia 2009 Udostępnij #10 Napisano 14 sierpnia 2009 Pewnie, a na końcu kryty tor saneczkowy Link do komentarza
KAROI Napisano 19 sierpnia 2009 Udostępnij #11 Napisano 19 sierpnia 2009 Cytat Mało głosów Najwyraźniej temat nie porwał forumowiczów Chyba masz rację. Guglam i guglam... niewiele jest na ten temat w polskim necie Link do komentarza
Jan_13 Napisano 20 sierpnia 2009 Autor Udostępnij #12 Napisano 20 sierpnia 2009 Zacznę jednak od stołu http://www.abcfitness.pl/index.php?k56,sil...stoly-bilardowehttp://www.stolybilardowe.net/ Link do komentarza
Mathir Napisano 26 sierpnia 2009 Udostępnij #13 Napisano 26 sierpnia 2009 A tu zapadła cisza. Może jednak ktoś lubi pograć w bilard? Link do komentarza
Super B Napisano 27 sierpnia 2009 Udostępnij #14 Napisano 27 sierpnia 2009 Lubię, ale... mam coraz więcej wątpliwości, czy dom to dobre miejsce na bilardzik. W lokalu jest jednak inna (bardziej sportowa ) atmosfera. Link do komentarza
ifra Napisano 28 sierpnia 2009 Udostępnij #15 Napisano 28 sierpnia 2009 Ja uważam, że taki pokój ze stołem bilardowym w domu to fajna sprawa, zwłaszcza jak się ma dość dużo pokoi w domu. W ogóle sama gra w bilard jest dobrą rozrywką: zaprasza się znajomych i gra. To miłe spędzenie czasu wśród znajomych. Link do komentarza
janekluki Napisano 30 sierpnia 2009 Udostępnij #16 Napisano 30 sierpnia 2009 Cytat Ja uważam, że taki pokój ze stołem bilardowym w domu to fajna sprawa, zwłaszcza jak się ma dość dużo pokoi w domu. W ogóle sama gra w bilard jest dobrą rozrywką: zaprasza się znajomych i gra. To miłe spędzenie czasu wśród znajomych. taki pokój to swietna sprawa ale jest kilka warunków pokój min 50-80m2 umiejscowiony w piwnicy gdzie nikomu nie przeszkadza głosna muzyka jak kumple przyjdą ,bo stół bedzie uzywany tylko jak ktos przyjdzie chyba ze jakis mamiak bedzie bilarda jeszcze nie tak dawno bywałem u znajomego który miał tak wyposazony dom i naprawde swietna sprawa ale to czy warto takie cudo w domu robic zalezy od stylu życia i portwela bo zakładając ze mamy wolne pomieszczenie w duzym domu to jeszcze min 50-100tys wyleci na taki pokój rozrywek zakkładając ze jeszcze potrzeba dosc dobry sprzet audio wizualny to min 30tys inne podejscie dla montażu stołu to nie sądze aby miało uzasadnienie w domu xhyba ze jako wystrój jakiegos wnetrza Link do komentarza
KAROI Napisano 31 sierpnia 2009 Udostępnij #17 Napisano 31 sierpnia 2009 Odnoszę wrażenie, że z pokojem bilardowym jest jak z domowym basenem... Niemal wszystkim podoba się taka idea, ale realizatorów jest niewielu, bo to koszty... duuuuuuże Link do komentarza
janekluki Napisano 31 sierpnia 2009 Udostępnij #18 Napisano 31 sierpnia 2009 Cytat Odnoszę wrażenie, że z pokojem bilardowym jest jak z domowym basenem... Niemal wszystkim podoba się taka idea, ale realizatorów jest niewielu, bo to koszty... duuuuuuże no fakt trzeba miec miejce i kase na pozbyciu Link do komentarza
Mathir Napisano 7 września 2009 Udostępnij #19 Napisano 7 września 2009 Miejsce jak miejsce, ale ta kasa... Chyba obracam się w biednym towarzystwie, bo żadnego z moich znajomych nie stać na taką fanaberię Zrobiłem kryptoankietkę Link do komentarza
janekluki Napisano 7 września 2009 Udostępnij #20 Napisano 7 września 2009 Cytat Miejsce jak miejsce, ale ta kasa... Chyba obracam się w biednym towarzystwie, bo żadnego z moich znajomych nie stać na taką fanaberię Zrobiłem kryptoankietkę może nie koniecznie może poprosty nikt nie czuje potrzeby miec czegos ponad innych ,mimo że na koncie moze leżeć luzem z milion złotych ,inny znowu straropolskim zwyczajem zastaw sie a postaw sie takze czy ktoś taki pokój robi czy nie nie swiadczy o tym czy ma kase czy nie Link do komentarza
KAROI Napisano 8 września 2009 Udostępnij #21 Napisano 8 września 2009 Cytat Miejsce jak miejsce, ale ta kasa... Chyba obracam się w biednym towarzystwie, bo żadnego z moich znajomych nie stać na taką fanaberię Zrobiłem kryptoankietkę Odnoszę wrażenie, że nieco ględzisz Mathir! Piszesz, żeby coś napisać? Link do komentarza
Vel Napisano 16 września 2009 Udostępnij #22 Napisano 16 września 2009 I jak urządzanie pkoju ze stołem bilardowym? Udało się? Mnie się marzy stół do bilarda w domu. Szczególnie, że mam jeden pokój do wykorzystania i zmieści się w nim spokojnie stół i inne rzeczy, jakiś fotelik, barek - a co:) Co prawda myślę, że za jakieś pół roku uda mi się zrobić ten pokój, bo póki co muszę skończyć resztę domu. Mamy już upatrzony jeden stół: Proyasport Q15 8ft. Ma bardzo dobre opinie, dobrej jakości, no i mieliśmy przyjemność grać na nim, więc powiem tylko, że na pewno go weźmiemy. Jak masz jakieś zdjęcia tego (swojego) pokoju ze stołem to wrzuć proszę, chętnie obejrzymy. Link do komentarza
Super B Napisano 17 września 2009 Udostępnij #23 Napisano 17 września 2009 Vel ty napisz lepiej o swoich planach. Bo z tego co wiem, żaden z tutejszych dyskutantów na pokoik bilardowy się ostatecznie nie zdecydował Link do komentarza
liberta Napisano 25 września 2009 Udostępnij #24 Napisano 25 września 2009 My też napaliliśmy się na bilard, ale się niestety nie zmieści, chyba, że chcielibyśmy trochę poobijać ściany, więc wstawimy chyba piłkarzyki. Też z proyasportu, bo lepszych w tej cenie nie widziałam. wszystkie jakieś takie tandetne i kiepsko wykonane. te, co oglądałam były naprawdę fajne. więc, wy będziecie cieszyć się bilardem, ja, mniej profesjonalną dyscypliną, aczkolwiek również przyjemną. Przynajmniej dzieci na tym skorzystają Link do komentarza
tukaj Napisano 25 września 2009 Udostępnij #25 Napisano 25 września 2009 Witam,Też chciałbym mieć , ale cóż na chęciach się skończy, szkoda:(pozdrawiam:Darek Link do komentarza
Mathir Napisano 27 września 2009 Udostępnij #26 Napisano 27 września 2009 Cytat Witam,Też chciałbym mieć , ale cóż na chęciach się skończy, szkoda:(pozdrawiam:Darek Nie martw się! Tak to się kończy w większości wypadków! Ja też mogę tylko pomarzyć Link do komentarza
Mathir Napisano 7 stycznia 2010 Udostępnij #27 Napisano 7 stycznia 2010 Przypominam, bo na forum pojawiło się wiele nowych osób. Może bilardziści? Link do komentarza
KAROI Napisano 8 stycznia 2010 Udostępnij #28 Napisano 8 stycznia 2010 Cytat Przypominam, bo na forum pojawiło się wiele nowych osób. Może bilardziści? Chyba nie Link do komentarza
KAROI Napisano 10 stycznia 2010 Udostępnij #29 Napisano 10 stycznia 2010 Cytat Chyba nie Szkoda Link do komentarza
zachma Napisano 20 stycznia 2010 Udostępnij #30 Napisano 20 stycznia 2010 Witam wszystkich na forum, szukajac wskazówek na temat bilrda w domu znalazlem wasz temat.Po zapoznaniu sie ze wszystkimi wypowiedziami,chciałbym wygłoscic swoją Własnie jestem w trakcie realizacji mojego i moich paru kolegów pomyslu.Ktoś napisał iż planując taki pokoik trzeba miec 100tys. .............Mysle ze to bzdura, wiadomo dysponując taka kapusta, zrobił bym to caaaaałkim inaczej.4Dysponując nie za dużym budżetem, uzgodnilismy z dwoma kolegami ze zrobimy sobie taki pokoik, i jak narazie pochłonęło nas to jakies 600 zl. sam remont, jeszcze troszke brakuje ale mysle ze w 1000 sie zmiescimy bez stołu, lecz juz np. z dartem.Pomieszczenie nie jest za duze, no ale jak sie mowi jak sie niema co sie lubi to sie lubi co sie ma.Jest to stare budownictwo także pokoj został pozbawiony tynku naścianach, sufitu, pod "szpetnym" tynkiem znajdują sie jak dla mnie cudowne ściany z surowej cegły miedzy którymi jest konstrukcja z drewnianych belek (postaram sie wrzucić jakies fotki). Sufit był zrobiony od z płyt K-G. jak i niektóre ściany czy ich kawałki, stawiałem na przewage cegły.rozpisuje sie dosc mocno, ale ogulnie wszystko idzie w dobrym kierunku, prace powoli dochodzą końca puzniej pozostaje tylko wstawic stół, a co do tego to mam juz typ: http://allegro.pl/item877101545_orginalny_...oriagratis.html Oczywiście nie jest to profesjonalny stół, lecz mowimy tu ciagle o domowej rozrywce i dobrej zabawie dla nas wystarczający, do tego tarcza elektroniczna dart, karty, zetoniki do gry w pokoera, dobre towarzystko i wszystko nabiera kolorów.Mam nadzieje ze temam nie wygasł i ktoś odpisze, pozdrawiam serdecznie. Link do komentarza
Mathir Napisano 24 stycznia 2010 Udostępnij #31 Napisano 24 stycznia 2010 Cytat Witam wszystkich na forum, szukajac wskazówek na temat bilrda w domu znalazlem wasz temat.Po zapoznaniu sie ze wszystkimi wypowiedziami,chciałbym wygłoscic swoją Własnie jestem w trakcie realizacji mojego i moich paru kolegów pomyslu.Ktoś napisał iż planując taki pokoik trzeba miec 100tys. .............Mysle ze to bzdura, wiadomo dysponując taka kapusta, zrobił bym to caaaaałkim inaczej.4Dysponując nie za dużym budżetem, uzgodnilismy z dwoma kolegami ze zrobimy sobie taki pokoik, i jak narazie pochłonęło nas to jakies 600 zl. sam remont, jeszcze troszke brakuje ale mysle ze w 1000 sie zmiescimy bez stołu, lecz juz np. z dartem.Pomieszczenie nie jest za duze, no ale jak sie mowi jak sie niema co sie lubi to sie lubi co sie ma.Jest to stare budownictwo także pokoj został pozbawiony tynku naścianach, sufitu, pod "szpetnym" tynkiem znajdują sie jak dla mnie cudowne ściany z surowej cegły miedzy którymi jest konstrukcja z drewnianych belek (postaram sie wrzucić jakies fotki). Sufit był zrobiony od z płyt K-G. jak i niektóre ściany czy ich kawałki, stawiałem na przewage cegły.rozpisuje sie dosc mocno, ale ogulnie wszystko idzie w dobrym kierunku, prace powoli dochodzą końca puzniej pozostaje tylko wstawic stół, a co do tego to mam juz typ: http://allegro.pl/item877101545_orginalny_...oriagratis.html Oczywiście nie jest to profesjonalny stół, lecz mowimy tu ciagle o domowej rozrywce i dobrej zabawie dla nas wystarczający, do tego tarcza elektroniczna dart, karty, zetoniki do gry w pokoera, dobre towarzystko i wszystko nabiera kolorów.Mam nadzieje ze temam nie wygasł i ktoś odpisze, pozdrawiam serdecznie. Nareszcie ktoś napisał naprawdę na temat. Człowiek wie czego chce i jak się za to zabrać! Może jakieś zdjęcia? Link do komentarza
Jolka3 Napisano 25 stycznia 2010 Udostępnij #32 Napisano 25 stycznia 2010 Cytat Nareszcie ktoś napisał naprawdę na temat. Człowiek wie czego chce i jak się za to zabrać! Może jakieś zdjęcia? Ooo! Robi się tu ciekawie Link do komentarza
zachma Napisano 26 stycznia 2010 Udostępnij #33 Napisano 26 stycznia 2010 No pewnie cos sie zrobi jakies fotki jutro z rana postaram sie porobic i wyslac.Fajnie ze kots sie odezwal moze beda jakies fajne pomysly pozdrawiam. Link do komentarza
edwl Napisano 27 stycznia 2010 Udostępnij #34 Napisano 27 stycznia 2010 Wydaje mi się, że w takim pokoju trzeba zwrócić szczególną uwagę na oświetlenie Link do komentarza
zachma Napisano 28 stycznia 2010 Udostępnij #35 Napisano 28 stycznia 2010 Witam dopiero dzis udalo mi sie zrobic kilka fotek.......Wiadomo jest to jeszcze stan surowy ale powoli idzie do przodu. Link do komentarza
Bopet Napisano 29 stycznia 2010 Udostępnij #36 Napisano 29 stycznia 2010 Kurczę, miejsce wygląda klimatycznie! Gratulacje za pomysł! Link do komentarza
Jolka3 Napisano 31 stycznia 2010 Udostępnij #37 Napisano 31 stycznia 2010 Cytat Kurczę, miejsce wygląda klimatycznie! Gratulacje za pomysł! Faktycznie! Super to wygląda! Nawet na etapie budowy-remontu Link do komentarza
Mathir Napisano 1 lutego 2010 Udostępnij #38 Napisano 1 lutego 2010 Wow! Super! Wygląda wspaniale nawet nie skończone! Link do komentarza
zachma Napisano 2 lutego 2010 Udostępnij #39 Napisano 2 lutego 2010 No dziekuje wszystkim Plany docelowe beda jeszcze efektywniejsze Tylko zabrac sie do konczenia jest ciezko.....Co myslicie o lewej scianie z belkami i ceglami, zastanawiam sie czy zostawic to tak jak jest czy bawic sie z nowa fuga??Cegly sa juz zaimpregnowane srodkiem przeciw kruszeniu brudzeniu sie. W niekturychmiejscach stara zaprawa peka i odpada ale ma to tez swoj urok....??Jesli macie jakeis ciekawe pomysly bardzo prosze o rady Link do komentarza
Super B Napisano 3 lutego 2010 Udostępnij #40 Napisano 3 lutego 2010 Ja bym zostawił. Fajnie to wygląda. Skoro cegły są zabezpieczone... nie będzie problemu! Link do komentarza
Jan_13 Napisano 4 lutego 2010 Autor Udostępnij #41 Napisano 4 lutego 2010 Szkoda, że są takie blade, a nie intensywnie czerwone. A może to sprawa oświetlenia? Link do komentarza
edwl Napisano 5 lutego 2010 Udostępnij #42 Napisano 5 lutego 2010 Blada czy nie blada... fajnie to wyglada! Link do komentarza
edwl Napisano 12 lutego 2010 Udostępnij #43 Napisano 12 lutego 2010 Nie mogę się doczekać zdjęć gotowego pokoju bilardowego. Link do komentarza
Konfi Napisano 4 marca 2010 Udostępnij #45 Napisano 4 marca 2010 Szkoda! Ale nie tracę nadziei Pasjonaci są wśród nas, tylko trzeba ich znaleźć Link do komentarza
Super B Napisano 12 marca 2010 Udostępnij #46 Napisano 12 marca 2010 Cytat Szkoda! Ale nie tracę nadziei Pasjonaci są wśród nas, tylko trzeba ich znaleźć Poszukiwania trwają??? Link do komentarza
Supersaxo Napisano 14 marca 2010 Udostępnij #47 Napisano 14 marca 2010 NIgdy nie myslalam ,zeby zrobic sobie taki pokoik z bilardem... (basen i pokoj gier wystarczy !)ale moze kiedys...kto wie...nie mowie nie ! hehe Z tego co sie orientuje najdrozszy jest stol - przyda sie tez duza ,ladna lampa nad stolem (albo po prostu dobre oswietlenie) - do tego trzeba zakupic ,wszystko to ,co potrzebne do gry Dla mnie w takim pomieszczeniu musi stac jeszcze wygodna kanapa - i barek Link do komentarza
edwl Napisano 15 marca 2010 Udostępnij #48 Napisano 15 marca 2010 Suuuuuper zdjęcia! Dzięki! Link do komentarza
Bopet Napisano 21 marca 2010 Udostępnij #49 Napisano 21 marca 2010 O rany, ale kolekcja zdjątek! Niektóre wnętrza... szałowe! Link do komentarza
zachma Napisano 26 marca 2010 Udostępnij #50 Napisano 26 marca 2010 Witam Panowie Dawno nie zagladalem a widze ze tu temat dalej leci Ostatnio malo czasu i kasy zeby konczyc moj pokoik Mam nadzieje ze wkoncu sie doczekam konca pracy i nagrody w postaci meczyku przy drinku z przyjaciolmi.pozdrawiam. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się