Skocz do zawartości

makaron ze szpinakiem i fetą... pycha


Recommended Posts

Witam,
chciałam zaproponować bardzo proste i pyszne danie - idealne na obiad lub kolację.
Gotujemy makaron (najlepiej świderki) al dente.
Na patelni podsmażamy czosnek i dodajemy do niego szpinak
(może być mrożony albo świeży), doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Do szpinaku dodajemy ser feta i wszystko razem mieszamy.
Do ugotowanego makaronu dodajemy szpinak i wszystko razem mieszamy.
Osobno gotujemy marchewki - juniorki.
I pyszny obiad gotowy!!!
Smacznego
Link do komentarza
  • 4 miesiące temu...
  • 2 tygodnie temu...
  • 3 tygodnie temu...
Cytat

nie dawaj mięska, to jest takie niemięsne w smaku. Spróbuj tak jest pyszne, ja sobie zamroziłam to co mi zostało i dziś zajdałayśmy się z teściową na kolacjęicon_smile.gif To jest naparwdę świetna, szybka i bardzo prosta potrawa dziękuję BARDZO za przepis!


Dzięki za poparcie dla oryginalnej receptury icon_smile.gif
Link do komentarza
  • 3 tygodnie temu...
  • 3 tygodnie temu...
  • 1 miesiąc temu...
mozna tez zrobic taka tarte zrobic kruche ciasto wylozyc zaroodporne naczynie albo foremke niska podpiec ciasto gdzies 10 min a potem wlozyc farsz (podsmazony szpinak z czosnkiem posolony i popieprzony, lyzka smietany, osobno usmazona w ziolach piersia z kurczaka (pokrojona w kosteczke ) i sere feta. Zapieka sie to kolo 20 min i mniam poprostu palce lizac
Link do komentarza
Cytat

mozna tez zrobic taka tarte zrobic kruche ciasto wylozyc zaroodporne naczynie albo foremke niska podpiec ciasto gdzies 10 min a potem wlozyc farsz (podsmazony szpinak z czosnkiem posolony i popieprzony, lyzka smietany, osobno usmazona w ziolach piersia z kurczaka (pokrojona w kosteczke ) i sere feta. Zapieka sie to kolo 20 min i mniam poprostu palce lizac


Smacznie napisane icon_smile.gif Spróbuję icon_smile.gif
Link do komentarza

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

    • Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

  • Najnowsze posty

    • Siema wszystkim, Planuję ogarnąć pompę ciepła do nowego domu (150 m², pod Warszawą) i trochę w tym temacie raczkuję. Niby teraz wszyscy to montują, ale jak przychodzi co do czego, to człowiek głupieje od tych wszystkich opcji i cen.   Macie może jakieś doświadczenia? Ile Was wyniosła pompa razem z montażem? Bo jak patrzę na oferty, to czasem różnice są po 20-30 tys. zł między firmami i nie wiem o co chodzi.   Dom będzie dobrze zaizolowany, nowa technologia, więc myślę że pompa powietrze-woda da radę, ale jak macie jakieś tipy typu co warto sprawdzić przed podpisaniem umowy albo czego unikać, to będę wdzięczny za każdą radę.   Z góry dzięki!
    • To moja instalacja wydaje mi się ze to typ zamknięty choć kompletnie na tym się nie znam. Kocioł na węgiel znika chcę przejść na zasilenie lpg z Gaspolu i pytam o kotły bo dostałem 2 opcje -kocioł gazowy firmy Termet: Gold Plus II 20 + Termet SG Plus 120 + regulator Termet ST-292 v3 + czujnik temp. zewn -VIESSMANN Vitodens 100-W B1HF + 100 litrów zasobnik na ciepłą wodę oczywiście mogę wybrać co innego stąd mój post by poznać opinie większej ilości osób. zasobnik wody ACV SMART 210 litrów wymiennik stal nierdzewna to moj pomysł wydaje mi się ze jest całkiem oki ale co do kotłów to brak pomysłu.  
    • A jaka ta "podłoga' jest teraz? Z czego zrobiona?
    • Jak nie planujesz izolacji od ziemi, czyli jak masz ściany piwnicy nieocieplone, to w miarę wyrównywnujesz powierzchnię, kładziesz folie budowlaną, wywijasz ją na wysokość docelowej wylewki, kładziesz rurki takie najlepiej pół cala dzieląc całą powierzchnię np na 3 części lub na 4. Pozimujujesz je za pomocą kupek z betonu. Po zastygnięciu wylewasz beton B20 lub B25, rozprowadzasz łatą i gotowe. Pracę możesz podzielić na te części, które są odgrodzone rurkami, będzie Ci łatwiej zaciągać. Potem w zależności od temperatury i wilgotności, a to trzeba organoleptycznie ocenić, zacierasz pacą sttropianową. Przy niskiej wilgotność w granicach 40-50% można to już zacierać po 4-5 godzinach, przy wyższej odpowiednio dłużej, czyli po 6-7 godzinach. Kałdziesz najlepiej płytę styropianową tak, żeby można było na niej stanąć i dostać się do całej powierzchni. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
    • Po rozejrzeniu sie w temacie, bylo oczywiste, ze tylko frezowy .     Ulatwianie sobie pracy jest bardzo bliskie memu sercu. Nie lubie sie przemeczac . Oczywiscie, nie potrzebuje RR w postaci Makity z filmiku, znalazlam cos takiego: marka Tokachi ale to tylko tak z japonska wyglada.         @animus   Dzieki za troske o moje bezpieczenstwo w czasie pracy z rozdrabniaczem . Jesli chodzi o pilarke, to chyba to nie bedzie akumulatorowa. Zreszta, w tej chwili pilniejszym zakupem jest rozdrabniarka, bo zapasy drewna do kozy powinny wystarczyc do lata.    
  • Popularne tematy

×
×
  • Utwórz nowe...