Historia edycji
Nie ma historii konta do pokazania lub ten komentarz był edytowany przez moderatora.
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Przez Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne · Napisano
Jeżeli fizycznie jest taka możliwość i nie będzie to uciążliwe, to nie widzę przeciwwskazań. Trzeba zapewnić możliwość czyszczenia. Sposób jak należy to zrobić nie jest ściśle określony. -
Przez lukas198820 · Napisano
A od strony zewnetrznej nie daloby sie czyscic komina poprzez sciagniecie odskraplacza przy trojniku ? Pytam dlatego bo dziure do wentylacji mam zrobiona przez przedscianke i sciane zewnetrzna z pustakow o grubosci 40 cm w kotlowni. Musiakbym robic nowa rure. -
Przez Budujemy Dom - porady budowlane i instalacyjne · Napisano
W zasadzie nie ma takiego obowiązku. Jednak trzeba zapewnić jakiś sposób usuwania zanieczyszczeń. Tradycyjne rozwiązanie to zaślepienie komina nieco poniżej kratki wentylacyjnej w pomieszczeniu. Wtedy zanieczyszczenia wybiera się po zdjęciu tej kratki. -
W teorii to się zgadza, ale po zmianach podziału administracyjnego kraju w latach ubiegłych, znalezienie dokumentacji w archiwach graniczy z cudem. Szybciej jest do wykonania inwentaryzacja. Ad.3. To Ci powie projektant nadbudowy. Najpierw trzeba znaleźć projektanta konstruktora w najbliższych biurach projektowych. Ad.4. jak wyżej. Najpierw projektant i on już na miejscu oceni co potrzeba najpierw. PS. Projektant też może wykonać inwentaryzację.
-
Przez lukas198820 · Napisano
Dobrze, jeszcze mam pytanie, czy w zewnetrznym kominie wentylacyjnym gdzie rura idzie poziomo przez sciane a pozniej do gory to potrzebna jest wyczystka ? W kotłowni wentylacje mam u gory scisny.
-
-
Popularne tematy