kamil173 Napisano 12 czerwca 2009 Udostępnij #1 Napisano 12 czerwca 2009 Witam Was drodzy Budowlańcy poszukuję dobrego sklepu z armaturą, może być internetowy, ale żeby była filia/możliwość odbioru w Krakowie czy okolicach. Znacie coś godnego polecenia? Mam swój jeden ulubiony sklep, ale jednak lepiej mieć większy wybór...Polećcie coś...Pozdrawiam. Link do komentarza
kamil173 Napisano 14 czerwca 2009 Autor Udostępnij #2 Napisano 14 czerwca 2009 No nie wierzę, że nie znacie innych sklepów :/ Link do komentarza
mirrzo Napisano 20 września 2009 Udostępnij #3 Napisano 20 września 2009 wpisz: www.alle............ Link do komentarza
budowniczy72 Napisano 16 grudnia 2009 Udostępnij #4 Napisano 16 grudnia 2009 a max-fliz na zakopiance? taki duży niebieski, koło castoramy. tam mają wszystko armaturę, do tego oświetlenie. Nie trzeba daleko chodzić. Link do komentarza
Jan_13 Napisano 18 grudnia 2009 Udostępnij #5 Napisano 18 grudnia 2009 Cytat a max-fliz na zakopiance? taki duży niebieski, koło castoramy. tam mają wszystko armaturę, do tego oświetlenie. Nie trzeba daleko chodzić. Łatwiej trafić http://www.max-fliz.com.pl/ Link do komentarza
budowniczy72 Napisano 29 grudnia 2009 Udostępnij #6 Napisano 29 grudnia 2009 Cytat Łatwiej trafić http://www.max-fliz.com.pl/ No tak, myślałem, że to oczywiste. Ale nie wiem czy w Max-Flizie można kupować przez neta. No chyba, ze najpierw ktoś sobie obejrzy i potem będzie przemierzał pół Polski. Link do komentarza
kropeczka_ns Napisano 29 grudnia 2009 Udostępnij #7 Napisano 29 grudnia 2009 jak dla mnie w max-flizie było drogo. Taniej jest w takiej hurtowni przy wyjeździe na Wieliczkę , za szpitalem w Prokocimiu zaraz i sa tam ładne rzeczy- jest tam szyld przy głównej drodze, nie pamiętam nazwy tego sklepu. Ja w efekcie nic tam nie kupiłam tylko oglądałam bo u nas zdecydowanie wyszło najtaniej w sieci ceramik i tam kupiłam wszystko. Mają niewiele ekspozycji ale zamówić mozna wszystko, więc oglądałam gdzie indziej a gdzie indziej zamawiałam:) Jeśli jest w Krakowie ceramik to polecam bardzo ze wzgledu na ceny. Link do komentarza
budowniczy72 Napisano 2 stycznia 2010 Udostępnij #8 Napisano 2 stycznia 2010 Cytat jak dla mnie w max-flizie było drogo. Taniej jest w takiej hurtowni przy wyjeździe na Wieliczkę , za szpitalem w Prokocimiu zaraz i sa tam ładne rzeczy- jest tam szyld przy głównej drodze, nie pamiętam nazwy tego sklepu. Ja w efekcie nic tam nie kupiłam tylko oglądałam bo u nas zdecydowanie wyszło najtaniej w sieci ceramik i tam kupiłam wszystko. Mają niewiele ekspozycji ale zamówić mozna wszystko, więc oglądałam gdzie indziej a gdzie indziej zamawiałam:) Jeśli jest w Krakowie ceramik to polecam bardzo ze wzgledu na ceny. a mnie się właśnie wydawało, że nie jest drogo. Chyba, że płytki za 29zł za m2 to drogo. Ja mam mieszkanie o powierzchni 30m2, wiec wyszło przyzwoicie. Wystarczy jak korzystasz z ich przecen. co jakiś czas mają wyprzedaż, czy jak to się tam nazywa. Link do komentarza
mirrzo Napisano 2 stycznia 2010 Udostępnij #9 Napisano 2 stycznia 2010 A co powiecie o NOMI ? Link do komentarza
kropeczka_ns Napisano 3 stycznia 2010 Udostępnij #10 Napisano 3 stycznia 2010 wiesz bo wszedzie jak sie trafi na obniżke czy przecenę to warto. Ja porównywalam np gres który w końcu udalo mi sie kupic za ok 50 zl/m2 (II gatunek ale nie widac zadnej róznicy) kosztowal tam 110 zm/m2. W NOMI to jak dla mnie jest niewielki wybór. Oni raczej maja dużo takich innych rzeczy, narzędzi, ogrodowych itp ale jesli chodzi o sama ceramikę to raczej polecalabym sklepy sie w niej specjalizujące. Róznice w cenach sa ogromne! Wyobraźcie sobie np- plytki cersanit symfonia (mam je w jednej lazience)- kupilam po negocjacji za 48 zl/m2. W sklepie merkury market u mnie w miescie byly po..... 73 zl/m2 (!!!) a 100 m dalej w ramexie - 58 zl/m2 (!) te same plytki! Dwa sklepy tuz obok siebie. Więc proponuje taka kolejnosc- wybrac sobie wzór plytek , zaprojektowac lazienkę, obliczyc ile ich potrzeba- a potem jeździć z notesem i porównywac ceny- a wieczorkiem na necie. W wielu tych sklepach mozna bardzo duzo utargowac. I kupcie zawsze z 10% wiecej. Jesli braknie moze sie okazac ze sa na zamówienie i trzeba czekac albo ze odcien nie jest identyczny. Link do komentarza
acia Napisano 3 stycznia 2010 Udostępnij #11 Napisano 3 stycznia 2010 Zapas płytek zawsze musi być minimum 5% przy prostym ułożeniu 10 - 15 % , przy kładzeniu w karo, cegiełkę lub wzorze, który musi być pasowany, a wzory i odcień tych samych płytek lecz z różnych partii produkcyjnych rzadko bywa identyczny.A ja płytki kupiłam w Specjaliście za gres na parter 45/45 hiszpańskie, szkliwione IV klasa ścieralności I gatunek zapłaciłam 40 zł za m2. Trzeba jeździć i sprawdzać dokładnie tak jak pisze kropeczka, apotem net i jechane z ołówkiem w ręku i nie marnować okazji. Właśnie wczoraj kupiłam mojej córci łóżko i oszczędziłam 354 zł. Trafiłam na wyprzedaż i długo się nie zastanawiałam staliśmy z mężem w kolejce jak za czasów komuny, ale opłaciło się . Link do komentarza
kropeczka_ns Napisano 3 stycznia 2010 Udostępnij #12 Napisano 3 stycznia 2010 ja na sofie do salonu zaoszczędzilam..... 1800 zl ale bylam happy ! Wyprzedaż ekspozycji. Nigdy nie kupujcie w pierwszym lepszym sklepie. Choc nam oplacilo sie wziąc w koncu wszystko w jednym- rabat nas bardzo milo zaskoczyl:) Link do komentarza
acia Napisano 3 stycznia 2010 Udostępnij #13 Napisano 3 stycznia 2010 Ja na komplecie też z wyprzedaży zaoszczędziłam 1000 zł. Łapię okazje gdzie mogę tylko powoli miejsca zaczyna mi brakować gdzie to upychać. Link do komentarza
agata_i_sebastian Napisano 3 stycznia 2010 Udostępnij #14 Napisano 3 stycznia 2010 Polecam www.mizar.plKupowaliśmy kilka baterii i wyposażenia łazienki i było OK. Do zakupów dojdzie jeszcze zlew i bateria do kuchni. Link do komentarza
budowniczy72 Napisano 3 stycznia 2010 Udostępnij #15 Napisano 3 stycznia 2010 no właśnie wyprzedaże to najlepszy sposób na zaoszczędzenie pieniędzy. Jak kupowałem w max-flizie płytki, po niższej cenie, jeszcze klej mi wcisnęli. Zawsze coś. Tu grosz, tam grosz i coś już innego można kupić. Link do komentarza
mirrzo Napisano 3 stycznia 2010 Udostępnij #16 Napisano 3 stycznia 2010 ... a teraz jest pora wyprzedaży. Będzie tak do końca lutego, a potem ostro do góry Link do komentarza
kropeczka_ns Napisano 5 stycznia 2010 Udostępnij #17 Napisano 5 stycznia 2010 .. natomiast proponuję nie kupować armatury dopóki nie macie jasnej wizji czy nawet projektu lazienki. Może się okazać że nie pasuje do tego co w rezultacie macie mieć.Ja mam w domu na górze baterie kfa z serii rubin- i jestem z nich bardzo zadowolona, między innymi bardzo ladną stojąca baterię wannową w calkiem jeszcze rozsądnej cenie- http://www.kfa.pl/oferta/baterie/?rodzina=RUBIN Mialam tak samo w bloku baterie kfa, byly bardzo trwale i solidne- uważam że to dobra jakość i trwalośc w akceptowalnej cenie:)Na dole mam ferro modena, i też nie mam zastrzeżeń, choć chyba kfa ma lepszą jakość. Link do komentarza
mirrzo Napisano 5 stycznia 2010 Udostępnij #18 Napisano 5 stycznia 2010 ferro, to chiny Link do komentarza
kropeczka_ns Napisano 6 stycznia 2010 Udostępnij #19 Napisano 6 stycznia 2010 mozliwe, ma je mój szwagier- już mieszka 3 lata, jak dotąd nic się z nimi nie dzieje, u mnie też nie. Ale tak jak pisałam kfa wydaje mi się chyba solidniejsze. A ceny są zbliżone. Link do komentarza
budowniczy72 Napisano 21 stycznia 2010 Udostępnij #20 Napisano 21 stycznia 2010 wizja, jak wizja. Mnie tam zależało by był prysznic ( kabinka), umywalka, pralka i WC. Do tego niewyszukane płytki - akurat spodobał mi się beż. Wszedłem do maxa, przeszedłem dwa regały i wybrałem. Ale do białej umywalki i kibelka każdy kolor pasuje. A może się nie znam. podobno mężczyźni to w dużej mierze daltoniści:) Link do komentarza
mirrzo Napisano 21 stycznia 2010 Udostępnij #21 Napisano 21 stycznia 2010 Ale kolor browarka rozpoznają bezbłędnie Link do komentarza
kropeczka_ns Napisano 23 stycznia 2010 Udostępnij #22 Napisano 23 stycznia 2010 hehehehe fajny jesteś. A zona co na to? Większośc osób ma białe umywalki i kibelki:) Ja np dobierałam baterie bardziej proste i nowoczesne, bo takie pasowały do stylu łazienki- właśnie jasnej, prostej, bez wielu ozdób. Link do komentarza
mirrzo Napisano 23 stycznia 2010 Udostępnij #23 Napisano 23 stycznia 2010 Żona mówi, że to nałóg. "Chlam" 1 browarka dziennie, a Ona mi .... Ale ja na to ... Link do komentarza
MarcelF Napisano 14 lutego 2024 Udostępnij #24 Napisano 14 lutego 2024 W Krakowie najlepszy Bomar2, ja kupowałem na Zakopianskiej. Obsluga zna sie na tym czym handluje, mozna tam znalezc naprawde oryginalne płytki. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się