Skocz do zawartości

Dobry sklep z armaturą

Recommended Posts

Napisano
Witam Was drodzy Budowlańcy icon_smile.gif
poszukuję dobrego sklepu z armaturą, może być internetowy, ale żeby była filia/możliwość odbioru w Krakowie czy okolicach. Znacie coś godnego polecenia? Mam swój jeden ulubiony sklep, ale jednak lepiej mieć większy wybór...

Polećcie coś...

Pozdrawiam.
  • 3 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
jak dla mnie w max-flizie było drogo. Taniej jest w takiej hurtowni przy wyjeździe na Wieliczkę , za szpitalem w Prokocimiu zaraz i sa tam ładne rzeczy- jest tam szyld przy głównej drodze, nie pamiętam nazwy tego sklepu. Ja w efekcie nic tam nie kupiłam tylko oglądałam bo u nas zdecydowanie wyszło najtaniej w sieci ceramik i tam kupiłam wszystko. Mają niewiele ekspozycji ale zamówić mozna wszystko, więc oglądałam gdzie indziej a gdzie indziej zamawiałam:) Jeśli jest w Krakowie ceramik to polecam bardzo ze wzgledu na ceny.
Napisano
Cytat

jak dla mnie w max-flizie było drogo. Taniej jest w takiej hurtowni przy wyjeździe na Wieliczkę , za szpitalem w Prokocimiu zaraz i sa tam ładne rzeczy- jest tam szyld przy głównej drodze, nie pamiętam nazwy tego sklepu. Ja w efekcie nic tam nie kupiłam tylko oglądałam bo u nas zdecydowanie wyszło najtaniej w sieci ceramik i tam kupiłam wszystko. Mają niewiele ekspozycji ale zamówić mozna wszystko, więc oglądałam gdzie indziej a gdzie indziej zamawiałam:) Jeśli jest w Krakowie ceramik to polecam bardzo ze wzgledu na ceny.

a mnie się właśnie wydawało, że nie jest drogo. Chyba, że płytki za 29zł za m2 to drogo. Ja mam mieszkanie o powierzchni 30m2, wiec wyszło przyzwoicie. Wystarczy jak korzystasz z ich przecen. co jakiś czas mają wyprzedaż, czy jak to się tam nazywa.
Napisano
wiesz bo wszedzie jak sie trafi na obniżke czy przecenę to warto. Ja porównywalam np gres który w końcu udalo mi sie kupic za ok 50 zl/m2 (II gatunek ale nie widac zadnej róznicy) kosztowal tam 110 zm/m2. W NOMI to jak dla mnie jest niewielki wybór. Oni raczej maja dużo takich innych rzeczy, narzędzi, ogrodowych itp ale jesli chodzi o sama ceramikę to raczej polecalabym sklepy sie w niej specjalizujące. Róznice w cenach sa ogromne! Wyobraźcie sobie np- plytki cersanit symfonia (mam je w jednej lazience)- kupilam po negocjacji za 48 zl/m2. W sklepie merkury market u mnie w miescie byly po..... 73 zl/m2 (!!!) a 100 m dalej w ramexie - 58 zl/m2 (!) te same plytki! Dwa sklepy tuz obok siebie.
Więc proponuje taka kolejnosc- wybrac sobie wzór plytek , zaprojektowac lazienkę, obliczyc ile ich potrzeba- a potem jeździć z notesem i porównywac ceny- a wieczorkiem na necie. W wielu tych sklepach mozna bardzo duzo utargowac. I kupcie zawsze z 10% wiecej. Jesli braknie moze sie okazac ze sa na zamówienie i trzeba czekac albo ze odcien nie jest identyczny.
Napisano
Zapas płytek zawsze musi być minimum 5% przy prostym ułożeniu 10 - 15 % , przy kładzeniu w karo, cegiełkę lub wzorze, który musi być pasowany, a wzory i odcień tych samych płytek lecz z różnych partii produkcyjnych rzadko bywa identyczny.
A ja płytki kupiłam w Specjaliście za gres na parter 45/45 hiszpańskie, szkliwione IV klasa ścieralności I gatunek zapłaciłam 40 zł za m2. Trzeba jeździć i sprawdzać dokładnie tak jak pisze kropeczka, apotem net i jechane z ołówkiem w ręku i nie marnować okazji. Właśnie wczoraj kupiłam mojej córci łóżko i oszczędziłam 354 zł. Trafiłam na wyprzedaż i długo się nie zastanawiałam staliśmy z mężem w kolejce jak za czasów komuny, ale opłaciło się icon_smile.gif .
Napisano
ja na sofie do salonu zaoszczędzilam..... 1800 zl icon_biggrin.gif ale bylam happy ! Wyprzedaż ekspozycji. Nigdy nie kupujcie w pierwszym lepszym sklepie. Choc nam oplacilo sie wziąc w koncu wszystko w jednym- rabat nas bardzo milo zaskoczyl:)
Napisano
Ja na komplecie też z wyprzedaży zaoszczędziłam 1000 zł. Łapię okazje gdzie mogę tylko powoli miejsca zaczyna mi brakować gdzie to upychać.
Napisano
no właśnie wyprzedaże to najlepszy sposób na zaoszczędzenie pieniędzy. Jak kupowałem w max-flizie płytki, po niższej cenie, jeszcze klej mi wcisnęli. Zawsze coś. Tu grosz, tam grosz i coś już innego można kupić.
Napisano
.. natomiast proponuję nie kupować armatury dopóki nie macie jasnej wizji czy nawet projektu lazienki. Może się okazać że nie pasuje do tego co w rezultacie macie mieć.
Ja mam w domu na górze baterie kfa z serii rubin- i jestem z nich bardzo zadowolona, między innymi bardzo ladną stojąca baterię wannową w calkiem jeszcze rozsądnej cenie- http://www.kfa.pl/oferta/baterie/?rodzina=RUBIN Mialam tak samo w bloku baterie kfa, byly bardzo trwale i solidne- uważam że to dobra jakość i trwalośc w akceptowalnej cenie:)
Na dole mam ferro modena, i też nie mam zastrzeżeń, choć chyba kfa ma lepszą jakość.
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
wizja, jak wizja. Mnie tam zależało by był prysznic ( kabinka), umywalka, pralka i WC. Do tego niewyszukane płytki - akurat spodobał mi się beż. Wszedłem do maxa, przeszedłem dwa regały i wybrałem. Ale do białej umywalki i kibelka każdy kolor pasuje. A może się nie znam. podobno mężczyźni to w dużej mierze daltoniści:)
Napisano
hehehehe fajny jesteś. A zona co na to? Większośc osób ma białe umywalki i kibelki:) Ja np dobierałam baterie bardziej proste i nowoczesne, bo takie pasowały do stylu łazienki- właśnie jasnej, prostej, bez wielu ozdób.
  • 14 lata temu...

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Potwierdzam, tylko tynk i nic więcej nie trzeba robić. Widać, że jak na prawie 100 lat budynek jest w doskonałym stanie, więc pozbyć się tylko tej słomy, zatynkować i zapomnieć o temacie. Pogoda nie sprzyja takim pracom, więc pilnuj tylko wilgotności, bo te kilka centymetrów może schnąć nawet dwa miesiące, a przy dużej wilgotności jak teraz, gdzie w mieszkaniu będzie 50%, jak te tynki zaczną parować, to warto rozważyć delikatne osuszanie, żeby nie zostać z wilgocią na jesień. Kup najtańszy higrometr za 20zł i pilnuj, żeby wilgotność nie przekraczała 60%. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
    • Generalnie jak nie ma tam wilgoci i w zależności jak długo ta glina jest w środku, to raczej jest już na tyle stabilnie ubita, że nie ma opcji żeby cokolwiek się tam ruszyło. Obstawiam że 5-6 bloczków to jest jakiś metr wysokości i nie ma żadnego w tej sytuacji parcia na ściany. Oczywiście jak byłoby rok temu nasypane, to tak, ryzyko jest, natomiast np za 5 lat glina pod swoim ciężarem ubije się w jeden klocek, który raczej na boki sam się nie rozejdzie. Firmy drenarskie zalecają odkopywać maksymalnie po 2m, ja miałem podobnie, ale fundamenty są z piaskowca, glina na posadzce w dwóch z czterech piwnic, ale do wysokości fundamentów, więc od wewnątrz nic nie naciskało, ale ryzyko było ze względu na ciężar całego domu. W jeden dzień odkopane po całej ścianie, w drugi zasypane. W najgłębszym miejscu było 1.5m. Zrobione i zapomniane o temacie. Ale ja dawałem tylko folię kubełkową, żadnej izolacji, u Ciebie oczyszczenie, izolacja, przyklejenie styropianu to kupa czasu, kiedy fundament będzie odkopany. Na Twoim miejscu jak to jest tylko garaż, jeszcze w trakcie budowy, odkopałbym całą ścianę, bo według mnie większa siła jest od góry, niż na boki od środka. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
    • Hej na allegro pojawiło się pełno nowego sprzętu w bardzo niskich cenach https://allegro.pl/oferta/mlotowiartarka-aku-makita-dhr171rax3-sds-2x2ah-akcesoria-16284295510 sprzedawca informuje że to oryginalny sprzęt ale z dystrybucji „europejskiej” i gwarancja tylko u sprzedawcy. Ktoś z was ma wiedzę na ten temat? 
    • Dokładnie. Gram na nim z bratankami w piłkę, biegają, a ja lubię między drzewami i kwiatami wysadzanymi pod kontrolą rozłożyć sobie leżak i poczytać przy piwku książkę. Tak jest pięknie.
    • Na wydzielonych obszarach, gdzie samosiew łąki nie zagrozi ogrodom.  Bo tu zdjęcie jednego z trawników zrobione 8 godzin temu:   Na szybko przejrzałam profil na FB Uniwersytetu w Oksfordzie i nigdzie się na chwalą widokiem owej łączki. Same wystrzyżone trawniki. Pewnie nie wygląda najlepiej.   W miejscach publicznych jak najbardziej łąki są do wprowadzenia. Ale Łuczaj skupił się na przydomowych ogródkach ze swoim apelem.  Trawnik nie jest łąką. Pełni inne funkcje. Zamiast zakazywać koszenia trawników należałoby się skupić na propagowaniu łąki jako elementu ogrodu/parku . 
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...