Skocz do zawartości

No własnie - ile trzeba wydać od zera po lustro w łazience?

Recommended Posts

Napisano
Witam,

Prosze o informację od osób, które w ostatnim czasie skończyły budowe domu. Interesuje mnie koszt całkowity (sposobem gospodarczym) od zera po klucz.
Mam działke nieogrodzoną, nieuzbrojoną. Prąd jest na słupie na działce, gaz 25 m, wody nie ma i będzie studnia.
Ile będzie mnie kosztowac budowa domu o pow ok110-120m+garaż , bryła raczej nieskomplikowana. Interesuje mnie całowity koszt, ze wszystkimi pozwoleniami, przyłączami, różnymi magikami itp.
Wiem, że rozrzut cen może byc bardzo duży, dlatego dodam, ze raczej będe starał sie używać standardowych materiałów, beż żadnych ekstrawagancji.
Z góry dziękuję za informacje.

Pozdrawiam
Napisano
Cytat

Witam,

Prosze o informację od osób, które w ostatnim czasie skończyły budowe domu. Interesuje mnie koszt całkowity (sposobem gospodarczym) od zera po klucz.
Mam działke nieogrodzoną, nieuzbrojoną. Prąd jest na słupie na działce, gaz 25 m, wody nie ma i będzie studnia.
Ile będzie mnie kosztowac budowa domu o pow ok110-120m+garaż , bryła raczej nieskomplikowana. Interesuje mnie całowity koszt, ze wszystkimi pozwoleniami, przyłączami, różnymi magikami itp.
Wiem, że rozrzut cen może byc bardzo duży, dlatego dodam, ze raczej będe starał sie używać standardowych materiałów, beż żadnych ekstrawagancji.
Z góry dziękuję za informacje.

Pozdrawiam

450-500tys icon_wink.gif
Napisano
dom w wciokrzewie G2, projekt archonu z przerobkami: w zaleznosci od standardu wykonczenia 550-750 tys.
Malopolska
  • 4 tygodnie temu...
Napisano
Ja na razie jestem na finiszu stanu surowego otwartego. Dom parterowy - 106 m2 pow. użytkowej. Sam stan surowy otwarty to obecnie około 90 tys. zł. Wszystkie wydatki (włącznie z kosztami kredytu, podziałem działki, zrobieniem drogi dojazdowej itp.) to 105 tys. zł.

Celuję w to, żeby zamieszkać za 250-270 tys. zł.
Napisano
Cytat

Ja na razie jestem na finiszu stanu surowego otwartego. Dom parterowy - 106 m2 pow. użytkowej. Sam stan surowy otwarty to obecnie około 90 tys. zł. Wszystkie wydatki (włącznie z kosztami kredytu, podziałem działki, zrobieniem drogi dojazdowej itp.) to 105 tys. zł.

Celuję w to, żeby zamieszkać za 250-270 tys. zł.

No, ten koszt podoba mi się dużo bardziej... icon_biggrin.gif
Napisano
napewno nie 500 tys:) bez przesady:) Ja mogę coś powiedziec bo lustra do obu łazienek juz mam!
Mój dom- 137 m2 plus podwójny garaż (realnie 180-190m) beton komórkowy i dachówka ceramiczna, bryła powiedzmy średnia,- nie bardzo prosta, ale nie strasznie skomplikowana tak około pod klucz ale bez mebli (licze tylko kuchenne i szafy do zabudowy) będzie kosztował około.... 420 max do 450 tys może. Budowany przez firmę ale nie bardzo drogą. Wykańczany chyba troszkę powyżej średniej, ale nie bardzo drogo. (to zalezy jak kto liczy średnią..). Liczę bez kostki, ogrodzenia i bez wykończenia tarasu który u mnie jest duży, drogi i będzie z granitu:) Moim zdaniem taki mały domek jestes w stanie pod klucz postawić za około 350 tys i to jest realne bez jakichś drastycznych oszczedności.

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Ostatnio wchodzę na poddaszę pod wieczór, a nagle się zachmurzyło, drzwi na przestrzał otwarte. Ubieram podkoszulek i nie wiem o co chodzi, bo podkoszulek mokry. Patrzę na higrometr, a tu 89%. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
    • Dobrze, ze się w końcu dowiedziałeś. Przecież mrówki mają "mszycowe" farmy (albo fermy) i nie dadzą ich tknąć, bo mają darmową spadź, żarelko do oporu. Ja od dawna kleję lepem pnie wszystkich drzew i co się tylko da. To taka taśma, dwustronnie klejona. Jedna strona klei do drzewa (korę pnia trzeba w tym miejscu delikatnie zrównać, żeby szparami nie przechodziły pod spodem) i dookoła pociągnąć pasek, taki na 5 centymetrów. A wtedy warstwy wierzchniej żadna mrówka nie przejdzie. I po zawodach. Na rok jest spokój.     Nie skłaniaj się. Mnie schły gałązki wiśnio-czereśni. Wyszukałem gdzieś, ze to szkodnik, którego larwy żyją pod warstwą kory i stamtąd szkodzą. I ze walka z nimi jest bardzo trudna. Wiec drzewka poszły pod siekierę i mam spokój. U Ciebie też może być coś, co mieszka w ukryciu.  
    • Są układy do sterowania żyrandolem na dwóch przewodach + PE oddzielny (nawet w sklepie AVT są), więc nie ma problemu. 
    • Zrobiłem dziś doświadczenie ekologiczne. Zabrałem z Katalpy dwie żywotne larwy biedronki i przeniosłem na słoneczniki zaatakowane mszycami. W momencie zaczęły mszyce pożerać. Dwie minuty. Mrówki które o mszyce dbają, w momencie je zaatakowały. Tak agresywnie, że larwy biedronki okaleczone odpadły z rośliny jedna po drugiej. Wniosek? Tępić mrówki! Tępić! Nie ma z nich w ogrodzie pożytku.
    • Jeżeli autora pytania to interesuje to można z tego zrobić układ w którym:  - lampy I i II będą zapalane i gaszone wspólnie (obie równocześnie) z każdego z trzech miejsc A, B, C; - lampa III będzie zapalana i gaszona niezależnie od lamp I oraz II z każdego z tych trzech miejsc.  To by wymagało zastosowania dwóch podwójnych łączników schodowych oraz podwójnego łącznika krzyżowego.  Jeżeli jest tym zainteresowanie to rozrysuję i opiszę układ połączeń.  Próbowałem jeszcze rozrysować układ z z potrójnymi łącznikami schodowymi i krzyżowymi, z lampami I i II zapalanymi i gaszonymi osobno, ale tu coś mi żył przewodów brakuje.  
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...