polikopik Napisano 20 maja 2009 #1 Napisano 20 maja 2009 Mam problem i szukam pomocy a więc rozpada mi sie komin i chce go wymienic na nowy i dołożyc kanał wentylacyjny jak na razie nie stac mnie na cały system kominowy wiec planuje kupić na początek pustaki keramzytowe i z nich postawić komin czy mogą one funkcjonować bez wkładów ( jak długo ???), bo te chciałbym kupić i zamontować w późniejszym terminie jeżeli tak to jakiej zaprawy użyć do łączenia tych pustaków czy wystarczy zwykła zaprawa cementowa czy może jakaś inna skoro nie będzie w kominie wkładu Z góry dzięki za pomoc
janekluki Napisano 20 maja 2009 #2 Napisano 20 maja 2009 Cytat Mam problem i szukam pomocy a więc rozpada mi sie komin i chce go wymienic na nowy i dołożyc kanał wentylacyjny jak na razie nie stac mnie na cały system kominowy wiec planuje kupić na początek pustaki keramzytowe i z nich postawić komin czy mogą one funkcjonować bez wkładów ( jak długo ???), bo te chciałbym kupić i zamontować w późniejszym terminie jeżeli tak to jakiej zaprawy użyć do łączenia tych pustaków czy wystarczy zwykła zaprawa cementowa czy może jakaś inna skoro nie będzie w kominie wkładu Z góry dzięki za pomoc jesli cie nie stac albo myslisz ze cie nie stac to kup dobra cegłe i tradycyjnie z cegły muruj i tyle a systemowe to albo z wkładem albo wcale
cesary4 Napisano 21 maja 2009 #3 Napisano 21 maja 2009 zgadzam sie nie buduj komina z tych pustakow, cegla, albo system. POzdr
awaria Napisano 21 maja 2009 #4 Napisano 21 maja 2009 Cytat Mam problem i szukam pomocy a więc rozpada mi sie komin i chce go wymienic na nowy i dołożyc kanał wentylacyjny jak na razie nie stac mnie na cały system kominowy wiec planuje kupić na początek pustaki keramzytowe i z nich postawić komin czy mogą one funkcjonować bez wkładów ( jak długo ???), bo te chciałbym kupić i zamontować w późniejszym terminie jeżeli tak to jakiej zaprawy użyć do łączenia tych pustaków czy wystarczy zwykła zaprawa cementowa czy może jakaś inna skoro nie będzie w kominie wkładu Z góry dzięki za pomoc To tak jakbyś kupił samochód bez silnika... - niby będzie , ale z jazdą już trochę gorzej.
el-instalator Napisano 21 maja 2009 #5 Napisano 21 maja 2009 Nie można. Pustaki keramzytowe w żadnym wypadku nie nadają się na przewód dymowy (bez wkładu). Albo buduj z pełnej cegły, albo dozbieraj na komin systemowy.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się