Skocz do zawartości

Zyrandol do salonu

Bumax

Recommended Posts

Napisano
Niedawno malowalismy salon-kolor granat. Postanowilismy tez wymienu=ic stary żyrandol. Przegladajc rózne wzory i modele,ten spodobał nam sie najbardziej robi wrazenie,ale czy bedzie pasowłą do tego koloru scian??

DSC01446.jpg

Napisano
Myślę, że tak, a nie macie elementów wykończenia w różowawym kolorze, np. marmur ? Tak mi się wydaje, że to byłoby idealne zestawienie i ciemne ciężkie drewniane meble, kniecznie super masywne. A tak nawiasem mówiąc to dosyć droga ta lampa.....
  • 2 miesiące temu...
Napisano
Myślę, że żyrandol będzie pasować do granatu. Jednak rzeczywiście, najlepiej będzie się prezentować w dużym salonie, gdzie będzie miał niejako "swobodę" i nie będzie niczym ograniczony. Fajnie by było jakby w salonie znalazly się również dodatki kryształu, bądź też jakiś łososiowy, różowawy kolor, który komponowałby się z tym żyrandolem. Wtedy rewelacja! Pomyślcie o jakiś dodatkach, by takie żyradola nie zostawić "samego sobie", bo wtedy może nie pasować do całości wystroju.
Napisano
jaki sliczny zyrandol!
i z pewnoscia bedzie pasowal do granatowych scian, co zreszta widac na samym zdjeciu, ktorego tlo jest granatowe przeciez icon_wink.gif ladnie bedziecie mieli w swoim przyszlym salonie icon_wink.gif
gratuluje dobrych wyborow icon_wink.gif
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
za równo kolory jak i sam żyrandol piękne! sama mam fioła na ich punkcie. w ogóle brawa za zdecydowanie! mało kto w naszym kraju wybiera tak zdecydowane kolory i aranżacje;]
  • 4 tygodnie temu...
  • 3 miesiące temu...
Napisano
Do mnie przemawiają bajeranckie świeczki. Np. lubię bardzo świece z myin.pl bo są zupełnie niecodzienne. Może nie są najtańsze, ale za to bardzo ładne i fajnie się spalają. No i mają dość szybką wysyłkę. Co do żyrandola, to radziłbym raczej coś prostego.

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Czy to wszystko jest zgodne z projektem? Bo jeżeli tak, to projektanci się nie popisali. Osobiście jestem zwolennikiem innego układu: - górna powierzchnia ściany fundamentowej (w tym przypadku górna powierzchnia wieńca) jest na tym samym poziomie co chudziak;  - w efekcie izolacja przeciwwilgociowa pozioma na ścianach fundamentowych oraz pod ścianami nośnymi oraz działowymi jest na tym samym poziomie. Łatwo jest dobrze ułożyć i zrobić duże zakłady; - na chudziaku mamy wówczas wszędzie warstwę izolacji przeciwwilgociowej, warstwę izolacji cieplnej, warstwę wylewki podłogowej (jastrychu).  Na tym etapie budowy można jeszcze wszystko zrobić w ten sposób. Ale uwaga! Trzeba przeliczyć ostateczną wysokość ścian, otworów okiennych, drzwiowych oraz schodów i tego wszystkiego pilnować.  W ten sposób unikamy problemów z układaniem izolacji przeciwwilgociowej, mostkami cieplnymi w otworach drzwiowych itd. Chociażby jak teraz zrobić przejście rur ogrzewania podłogowego w "progach", gdzie w wewnętrznych ścianach nośnych będą otwory drzwiowe?
    • Jeżeli już coś pęka  w takiej sytuacji, to właśnie ściana działowa. Warstwa 10 cm betonu spoczywającego na zagęszczonym piasku jest całkiem solidna. Tu zaś pod ścianami działowymi jest jeszcze pogrubiona i zbrojona.  Natomiast co do brakującej izolacji przeciwwilgociowej, to jej zrobienie będzie kłopotliwe. U dołu ściany trzeba będzie nawiercić otwory pod kątem i wsączyć w ścianę preparat uszczelniający. Ale to w sumie problem wykonawców, skoro popełnili błąd.
    • Witam, Jestem na etapie zamawiania okien do domu i z tego powodu urodziło mi się kilka pytań.  Na fundamencie z bloczków betonowych został wylany wieniec. Z zewnątrz cały fundament wraz z wieńcem został zaizolowany oraz ocieplony 10cm warstwą styropianu przeznaczonego na fundament. Wnętrze zostało już zasypane piaskiem i zagęszczone. W chwili obecnej sytuacja na posadzce wygląda tak, że wylany zostanie chudziak (10cm), 15cm styropianu (ogrzewanie podłogowe) 6cm wylewka i 1.5-2cm na płytkę/panel - co daje nam 33cm. Tyle też właśnie pozostało miejsca między "piaskiem" a górną krawędzią wieńca.Finalnie więc, docelowa posadzka zrówna mi się niejako z górną krawędzią wieńca oraz izolacją poziomą. Czy to jest poprawnie wykonane? W otworach okiennych natomiast  wychodzi, że okno balkonowe będzie osadzone bezpośrednio  na wieńcu (na widocznej izolacji). Czy to jest okej? Nie będzie się w tych miejscach tworzył koszmarny mostek termiczny? Jeśli przyszłaby podwalina to okno mi się podniesie, co za tym idzie powstanie próg? Nie będzie przemarzać? Inna sprawa, że wieńce na wew. ścianach są na tej samej wysokości, więc wszędzie tam gdzie mam próg, to albo docelowa posadzka (panel) przyjdzie odrazu na wieniec, albo będę musiał go podkuć?  Bardzo proszę o Państwa opinie.
    • Pojawiła się nowa naklejka na podrobionych narzędziach Hilti TE16.   Młot Hilti Hammer Drill TE 16 2200W / Nowy Lombard / Cz-wa    
    • nawet, jeśli to beton od sciany zewnetrznej do ściany zewnętrznej budynku, czyli ileś metrów? - niestety nie widać, jakie sa wymiary. No może... A beton 15 to nie mocarz - ale może jestem zbyt ostrożny 
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...