alodow01 Napisano 4 kwietnia 2009 #1 Napisano 4 kwietnia 2009 Witam serdecznieInteresuje sie zakupem strychu w celach mieszkaniowych. Chodzi mi o strych 100m. Jak jest z warunkami zabudowy na Sytarym Mokotowie w Warszawie? Jest to w blizniaczej kaminicy, ale na druga czesc jest juz inwestor i robilibysmy to razem.Czy ktos sie orientuje ile czeka sie na taka decyzje? Wiem,ze nie ma tam jeszcze planu zagospodarowania przestrzennego.Czy musze sie dostosowac do budynkow sasiednich? Czy gdyby nie bylo zgody na zabudowe, to na lukarny rowniez trzeba miec pozwolenie? Jakich rozmiarów moga byc lukarny??? Czy o np. pol metra mozna podniesc caly budynek?I obilo mi sie jeszcze o uszy, ze istnieje jakies stowarzyszenie milosnikiow starego mokotowa. Na ile moga byc oni skuteczni w nieuzyskaniu takiej zgody?Bardzo prosze o pomocbede wdzieczna pozdrawiam
Deggial Napisano 6 kwietnia 2009 #2 Napisano 6 kwietnia 2009 Cytat Witam serdecznieInteresuje sie zakupem strychu w celach mieszkaniowych. Chodzi mi o strych 100m. Jak jest z warunkami zabudowy na Sytarym Mokotowie w Warszawie? Jest to w blizniaczej kaminicy, ale na druga czesc jest juz inwestor i robilibysmy to razem.Czy ktos sie orientuje ile czeka sie na taka decyzje? Wiem,ze nie ma tam jeszcze planu zagospodarowania przestrzennego.Czy musze sie dostosowac do budynkow sasiednich? Czy gdyby nie bylo zgody na zabudowe, to na lukarny rowniez trzeba miec pozwolenie? Jakich rozmiarów moga byc lukarny??? Czy o np. pol metra mozna podniesc caly budynek?I obilo mi sie jeszcze o uszy, ze istnieje jakies stowarzyszenie milosnikiow starego mokotowa. Na ile moga byc oni skuteczni w nieuzyskaniu takiej zgody?Bardzo prosze o pomocbede wdzieczna pozdrawiam A może tak spacerek do gminy i zadanie tych samych pytań.
alodow01 Napisano 6 kwietnia 2009 Autor #3 Napisano 6 kwietnia 2009 O to chodzi,ze Panie w gminie nie chca nic powiedziec, w sensie prosza o zlozenie dokumentowa ja chcialam wiedziec mniej wiecej, czy wogole w to wchodzic, czy ktos moze mi naswietlic sprawe, bo genralnie to podobno droga przez meke ((
alodow01 Napisano 6 kwietnia 2009 Autor #4 Napisano 6 kwietnia 2009 Cytat A może tak spacerek do gminy i zadanie tych samych pytań. Generalnie na wszystkie pytania odpowiedz mam. Myslala,.ze trafie na kogos, kto przechodzil przez to przede mna ....
Grzegorz Golianek Napisano 7 kwietnia 2009 #5 Napisano 7 kwietnia 2009 witam - mam znajomego któremu akurat robię adaptację poddasza więc mogę się co nieco dowiedzieć - on też przez to wszystko przechodził a tak naprawdę to nadal w tym siedzi bo stara się o nadbudowę kolejnego piętra - no i czeka na pozwolenie . tak czy inaczej polecam siebię i swoją firmę do adaptacji- doświadczenie mam a jeśli chodzi o porady - również mogę być pomocny 509905643
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się