Skocz do zawartości

Ciepły Dom P 60 Lub LMP 60

Recommended Posts

Napisano
Czy jest ktoś kto zbudował lub ma w planie budować dom ciepły P 60 lub LMP 60 ,podałem te dwa przykłady ponieważ są one w bryle prawie takie same , P 60 jest energooszczędnym, LMP 60 normalny,jestem ciekawy pomysłów,ulepszeń itp.Wybrałem dom ciepły P60,jestem na etapie załatwiania pozwoleń.

dom ciepły p 60

http://www.vdom.pl/pl/ind...rzuty&odbicie=1

LMP 60; http://www.lipinscy.pl/pr...ackcmd=RotateZZ

DSC01446.jpg

• 1 miesiąc temu...
Napisano
też się zastanawiam nad tym projektem i szukam kogoś kto go już buduje ima może jakieś zdjęcia i informacje o kosztach stanu surowego icon_rolleyes.gif
Napisano
Cytat

też się zastanawiam nad tym projektem i szukam kogoś kto go już buduje ima może jakieś zdjęcia i informacje o kosztach stanu surowego icon_rolleyes.gif

Witajcie, ja miałam zamiar budować ten dom, ale ze względu na taras nad garażem, schody w salonie oraz kuchnię bez okna na wejście do domu zrezygnowałam z niego na rzecz P42a: jest on bardzo podobny ale nie ma tych wad (według mnie) które widziałam w P160. Jestem na etapie murowania ścian fundamentowych. Buduję w Szczecinie.

pozdrawiam
  • 1 miesiąc temu...
Napisano
Cytat

Witajcie, ja miałam zamiar budować ten dom, ale ze względu na taras nad garażem, schody w salonie oraz kuchnię bez okna ,stan surowyzrezygnowałam z niego na rzecz P42a: jest on bardzo podobny ale nie ma tych wad (według mnie) które widziałam w P160. Jestem na etapie murowania ścian fundamentowych. Buduję w Szczecinie.

pozdrawiam

Też oglądałem te projekty,problem jest w tym że kotłownia jest połączona z pomieszczenimi użytkowymi.mój dom będzie ogrzewany peletem ,i nie wyobrażam sobie targanie go przez kuchnię.mam pytanie .dotyczące kosztów twojego domu ,stan surowy? surowy zamknięty?i jeszcze jedno,P60 ma okno na wejście i o jaki tarasie nad garażem mowa?.
Napisano
Cytat

150000zł stan surowy zamknięty dochówka ceramiczna, Kozłowice pustak,okna, takie mam wyliczenia .na jakim jestaeś etapie?
  • 2 tygodnie temu...
Napisano
Cytat

Witajcie, ja miałam zamiar budować ten dom, ale ze względu na taras nad garażem, schody w salonie oraz kuchnię bez okna na wejście do domu zrezygnowałam z niego na rzecz P42a: jest on bardzo podobny ale nie ma tych wad (według mnie) które widziałam w P160. Jestem na etapie murowania ścian fundamentowych. Buduję w Szczecinie.

pozdrawiam

Jaki taras nad garażem?jaka kuchnia bez okna na wejście?chłopie ty musisz sprawdzić a później coś pisać
Napisano
Cytat

prosty dach ,ładna bryła,co przekłada się na niski koszt wykonania

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Ostatnio wchodzę na poddaszę pod wieczór, a nagle się zachmurzyło, drzwi na przestrzał otwarte. Ubieram podkoszulek i nie wiem o co chodzi, bo podkoszulek mokry. Patrzę na higrometr, a tu 89%. Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
    • Dobrze, ze się w końcu dowiedziałeś. Przecież mrówki mają "mszycowe" farmy (albo fermy) i nie dadzą ich tknąć, bo mają darmową spadź, żarelko do oporu. Ja od dawna kleję lepem pnie wszystkich drzew i co się tylko da. To taka taśma, dwustronnie klejona. Jedna strona klei do drzewa (korę pnia trzeba w tym miejscu delikatnie zrównać, żeby szparami nie przechodziły pod spodem) i dookoła pociągnąć pasek, taki na 5 centymetrów. A wtedy warstwy wierzchniej żadna mrówka nie przejdzie. I po zawodach. Na rok jest spokój.     Nie skłaniaj się. Mnie schły gałązki wiśnio-czereśni. Wyszukałem gdzieś, ze to szkodnik, którego larwy żyją pod warstwą kory i stamtąd szkodzą. I ze walka z nimi jest bardzo trudna. Wiec drzewka poszły pod siekierę i mam spokój. U Ciebie też może być coś, co mieszka w ukryciu.  
    • Są układy do sterowania żyrandolem na dwóch przewodach + PE oddzielny (nawet w sklepie AVT są), więc nie ma problemu. 
    • Zrobiłem dziś doświadczenie ekologiczne. Zabrałem z Katalpy dwie żywotne larwy biedronki i przeniosłem na słoneczniki zaatakowane mszycami. W momencie zaczęły mszyce pożerać. Dwie minuty. Mrówki które o mszyce dbają, w momencie je zaatakowały. Tak agresywnie, że larwy biedronki okaleczone odpadły z rośliny jedna po drugiej. Wniosek? Tępić mrówki! Tępić! Nie ma z nich w ogrodzie pożytku.
    • Jeżeli autora pytania to interesuje to można z tego zrobić układ w którym:  - lampy I i II będą zapalane i gaszone wspólnie (obie równocześnie) z każdego z trzech miejsc A, B, C; - lampa III będzie zapalana i gaszona niezależnie od lamp I oraz II z każdego z tych trzech miejsc.  To by wymagało zastosowania dwóch podwójnych łączników schodowych oraz podwójnego łącznika krzyżowego.  Jeżeli jest tym zainteresowanie to rozrysuję i opiszę układ połączeń.  Próbowałem jeszcze rozrysować układ z z potrójnymi łącznikami schodowymi i krzyżowymi, z lampami I i II zapalanymi i gaszonymi osobno, ale tu coś mi żył przewodów brakuje.  
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...