rodzyn1 Napisano 16 stycznia 2009 #1 Napisano 16 stycznia 2009 mam problem z wodą w kominie z cegły , ponad dachem . komin jest z cegły klinkierowej i jest dosyć wysoki ok.2 m . czy jest jakaś możliwość ocieplenia komina ponad dachem?
MTW Orle - osuszanie budynków Napisano 16 stycznia 2009 #2 Napisano 16 stycznia 2009 Cytat mam problem z wodą w kominie z cegły , ponad dachem . komin jest z cegły klinkierowej i jest dosyć wysoki ok.2 m . czy jest jakaś możliwość ocieplenia komina ponad dachem? oczywiście że jest tylko że to już nie będzie klinkier 1
rodzyn1 Napisano 17 stycznia 2009 Autor #3 Napisano 17 stycznia 2009 Cytat oczywiście że jest tylko że to już nie będzie klinkier jak to zrobić?
Redakcja Napisano 19 stycznia 2009 #4 Napisano 19 stycznia 2009 Cytat mam problem z wodą w kominie z cegły , ponad dachem . komin jest z cegły klinkierowej i jest dosyć wysoki ok.2 m . czy jest jakaś możliwość ocieplenia komina ponad dachem? Najpierw warto ustalić jaka jest przyczyna zawilgocenia komina. Nie podaje Pan też z jakim kotłem komin współpracuje. 1
rodzyn1 Napisano 19 stycznia 2009 Autor #5 Napisano 19 stycznia 2009 Cytat Najpierw warto ustalić jaka jest przyczyna zawilgocenia komina. Nie podaje Pan też z jakim kotłem komin współpracuje. jest podłączony piec węglowy z elektronicznym sterowaniem temperatury ,
rodzyn1 Napisano 15 stycznia 2011 Autor #6 Napisano 15 stycznia 2011 już wiem dlaczego skraplała się woda w kominie !Wystarczyło zrobić lufcik w kotłowni i otworzyć drzwiczki do wyczystki kominowej za piecem.Spowodowało to , że w kominie zaczęła się cyrkulacja powietrza ,nie tylko w czasie kiedy dmuchawa pieca się włączała .lecz powietrze przepływając przez komin cały czas go osusza .tej zimy nie miałem już wody która lała by się do kotłowni z komina .dobrze że nie wpędzałem się w koszty z tym ocieplaniem komina ponad dachem
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się