kedziorq1 Napisano 25 listopada 2008 Udostępnij #1 Napisano 25 listopada 2008 Witam 11.11.2008 wstawili mi okna. "fachowcy" zrobili to w jeden dzień < 4 okna w 12 godzin była ich trójka> do tej pory nie wyschła mi obróbka która zrobili. Nie poczekali aż pianka wyschnie tylko zatynkowali po jakim czasie. a i do tego na gorze okna mam luk który wypełnili styropianem < ponoć od srodka nie mozna uzywać izolacji takiej jak styropian> co sadzicie o tym? czy pianka musi schnąć 24 godziny zanim rozpocznie sie obróbkę > Link do komentarza
TERMINATORsiemianowice Napisano 25 listopada 2008 Udostępnij #2 Napisano 25 listopada 2008 pianka to materiał powiększający swoja obiętosc wielokrotnie i czas o0bróbki jest związany z warunkami p[pogodowymi jeżeli dokonano wymiany teraz czyli w okresie niskich temperatur powinno sie zaczekać 24 godziny NO chyba ze jest to specjalna pianka na niskie temperatury szybko schnąca Link do komentarza
TERMINATORsiemianowice Napisano 25 listopada 2008 Udostępnij #3 Napisano 25 listopada 2008 Link do komentarza
Markus_82 Napisano 26 listopada 2008 Udostępnij #4 Napisano 26 listopada 2008 Heh podobni fachowcy mi wstawiali okna xD <bierze coś na uspokojenie> Link do komentarza
kedziorq1 Napisano 27 listopada 2008 Autor Udostępnij #5 Napisano 27 listopada 2008 a wiec pianka powinna schnąć 24 godziny...a co sadzicie o tym ze obróbka dalej jest mokra? po 3 tygodniach? Link do komentarza
mark01 Napisano 27 listopada 2008 Udostępnij #6 Napisano 27 listopada 2008 Cytat a wiec pianka powinna schnąć 24 godziny...a co sadzicie o tym ze obróbka dalej jest mokra? po 3 tygodniach? A ogrzewasz czymś dom? No bo ostatnio mamy trochę niskie temperatury więc i obróbki mogą zdecydowanie dłużej schnąć. Link do komentarza
TERMINATORsiemianowice Napisano 27 listopada 2008 Udostępnij #7 Napisano 27 listopada 2008 Cytat a wiec pianka powinna schnąć 24 godziny...a co sadzicie o tym ze obróbka dalej jest mokra? po 3 tygodniach? mylę ze przyczyna tego jest to ze zastosowano przeterminowana piankę lub nie odpowiednia na czas montażu (niska temperatura otoczenia) Link do komentarza
kedziorq1 Napisano 28 grudnia 2008 Autor Udostępnij #8 Napisano 28 grudnia 2008 hmm niby pianka była "zimowa" ehh dalej w jednym rogu jeszcze nie wyschło a na dodatek pojawił się grzyb na łączeniach.specjalista z ich firmy powiedzial ze jeżeli dalej na wiosnę będą takie problemy to okna zostaną wstawione jeszcze raz... partacze < na początku miła teorie ze gdzieś rynna przecieka i pewnie ścieka deszcz po fasadzie - nie jest tak ale nawet jeżeli by tak było to przecież oni maja tak je wstawić i zabezpieczyć zęby czynnik które są na zewnątrz nie wpływały na moje mieszkanie- równie dobrze mogli nie wstawiać okien i powiedzieć ze jak nie będzie zimno i wiatr nie będzie wiał to będzie miał pan ciepło w domu> Link do komentarza
TERMINATORsiemianowice Napisano 28 grudnia 2008 Udostępnij #9 Napisano 28 grudnia 2008 Cytat hmm niby pianka była "zimowa" ehh dalej w jednym rogu jeszcze nie wyschło a na dodatek pojawił się grzyb na łączeniach.specjalista z ich firmy powiedzial ze jeżeli dalej na wiosnę będą takie problemy to okna zostaną wstawione jeszcze raz... partacze < na początku miła teorie ze gdzieś rynna przecieka i pewnie ścieka deszcz po fasadzie - nie jest tak ale nawet jeżeli by tak było to przecież oni maja tak je wstawić i zabezpieczyć zęby czynnik które są na zewnątrz nie wpływały na moje mieszkanie- równie dobrze mogli nie wstawiać okien i powiedzieć ze jak nie będzie zimno i wiatr nie będzie wiał to będzie miał pan ciepło w domu> jednym słowem PARTACZE Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się