Skocz do zawartości

ocieplenie budynku

Recommended Posts

Witam !!

Jestem na etapie obłożenia mojego wymarzonego domku styropianem. Wełna nie wchodzi w grę. Chce kleić styropian o grubości 15 cm, na to klej z siatką. reszta dopiero po nowym roku. I chciałem spytac o jakiś dobry styropian. naoglądałem się w czasopismach termoorganiki która jest w w każdej gazecie, ale mieszkam w mieście gdzie produkją styropian Austrotherm. Powiedzcice ci czy to ma jakieś znaczenie jaką firmę wybiorę ( chodzi mi o jakość a nie cene). ??? A może ktoś poleci jeszcze innego producenta ??

Pozdrawiam

rentgen
Cytat

Witam !!

Jestem na etapie obłożenia mojego wymarzonego domku styropianem. Wełna nie wchodzi w grę. Chce kleić styropian o grubości 15 cm, na to klej z siatką. reszta dopiero po nowym roku. I chciałem spytac o jakiś dobry styropian. naoglądałem się w czasopismach termoorganiki która jest w w każdej gazecie, ale mieszkam w mieście gdzie produkją styropian Austrotherm. Powiedzcice ci czy to ma jakieś znaczenie jaką firmę wybiorę ( chodzi mi o jakość a nie cene). ??? A może ktoś poleci jeszcze innego producenta ??

Pozdrawiam

rentgen

Styropian powinien być leżakowany min. 2 m-ce przed położeniem na ścianę (tak w teorii ponieważ wtedy najwięcej gazuje i się odkształca). U mnie kończą kłaść termoorganikę platinium, którą kupiłem na wiosnę. Myślę, że jeśli to będzie znany (dobry) producent to nie ma znaczenia, od kogo kupisz (tylko za ile icon_smile.gif

I jeszcze jedna uwaga. Podobno (wg. tych, co mi ocieplają chałupę na zewnątrz) jeżeli na styropian położysz klej i siatkę a tynk dopiero po pewnym czasie, to jeszcze raz trzeba zaciągnąć klejem styropian (dodatkowy koszt), ponieważ "stary" stwardnieje i nie bedzie się nadawał na bezpośrednie położenie tynku
Cytat

Witam !!!
Mam takie pytanie: Dlaczego wełna nie wchodzi w grę ???
Proszę o spostrzeżenia bo niedługo także będę się zastanawiała nad ociepleniem.
Pozdrawiam !!!

Wełna odpada bo jest droższa i według mojej wiedzy (chociażmoże się mylę) na wełnę musiałbym położyć coś w rodzaju sidingu lub czegoś podobnego.
Nie przecze że wełna ma też swoje zalety ale jakośmnie nie przekonały.

tornado17 a ile płacisz ekpie za położenie tego ocieplenia ??? Chodzi mi o koszt samej robocizny bo materiał chce kupić sam.

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...