pawlik Napisano 26 czerwca 2008 Udostępnij #1 Napisano 26 czerwca 2008 WitamChciałbym oddzielić kuchnie i salon zakręcaną ścianką z luksferów o wysokości 2m. Szukam jakiegoś szybkiego sposobu, który nie jest za drogi. Zeby był łatwy w montażu bez zbędnego bałaganu. Czy jest coś takiego?? Link do komentarza
Bob-budowniczy Napisano 26 czerwca 2008 Udostępnij #2 Napisano 26 czerwca 2008 Cytat WitamChciałbym oddzielić kuchnie i salon zakręcaną ścianką z luksferów o wysokości 2m. Szukam jakiegoś szybkiego sposobu, który nie jest za drogi. Zeby był łatwy w montażu bez zbędnego bałaganu. Czy jest coś takiego?? Ja znam taką samą metodę stawiania ścianek z luxferów,obojętnie prosta czy kręta.Bałaganu przy tym nie ma ,wystarczy wyłożyć podłogę wzdłuż ścianki folią.Bob Link do komentarza
Sowik Napisano 27 czerwca 2008 Udostępnij #3 Napisano 27 czerwca 2008 Cytat Ja znam taką samą metodę stawiania ścianek z luxferów,obojętnie prosta czy kręta.Bałaganu przy tym nie ma ,wystarczy wyłożyć podłogę wzdłuż ścianki folią.Bob Proste i wygodne. Choć kręta ścianka prawdopodobnie jest trudniejsza do zbudowania niż prosta. Link do komentarza
paulona Napisano 27 czerwca 2008 Udostępnij #4 Napisano 27 czerwca 2008 Cytat Proste i wygodne. Choć kręta ścianka prawdopodobnie jest trudniejsza do zbudowania niż prosta. Mąż mówi że są kleje do lukksferów,krzyżyki do montażu.Zakręty najlepiej robić przy szablonie. Link do komentarza
Bob-budowniczy Napisano 28 czerwca 2008 Udostępnij #5 Napisano 28 czerwca 2008 Cytat Mąż mówi że są kleje do lukksferów,krzyżyki do montażu.Zakręty najlepiej robić przy szablonie. Ja to robię przy pomocy giętych listew wykończeniowych do glazury.Po rozrysowaniu kształtu na suficie i podłodze przykręcam takie listwy odpowiednio wyginane i prowadzę po nich listwę .Bob Link do komentarza
paulona Napisano 29 czerwca 2008 Udostępnij #6 Napisano 29 czerwca 2008 Cytat Ja to robię przy pomocy giętych listew wykończeniowych do glazury.Po rozrysowaniu kształtu na suficie i podłodze przykręcam takie listwy odpowiednio wyginane i prowadzę po nich listwę .Bob Mąż mówi że Mc Gaver/chyba taka pisownia/to neptek przy Bobie. Link do komentarza
Mirmoza Napisano 29 czerwca 2008 Udostępnij #7 Napisano 29 czerwca 2008 Cytat Po rozrysowaniu kształtu na suficie i podłodze przykręcam takie listwy odpowiednio wyginane i prowadzę po nich listwę .Bob Listwę po listwie? Link do komentarza
Mirmoza Napisano 29 czerwca 2008 Udostępnij #8 Napisano 29 czerwca 2008 Cytat Mąż mówi że Mc Gaver/chyba taka pisownia/to neptek przy Bobie. Mac Gyver Choć ten to się zajmował abstrakcjami. Łazienki i luksfery nie dla niego. Link do komentarza
Imbirek Napisano 30 czerwca 2008 Udostępnij #9 Napisano 30 czerwca 2008 a ile czasu zajmuje taka robota? Link do komentarza
Bob-budowniczy Napisano 30 czerwca 2008 Udostępnij #10 Napisano 30 czerwca 2008 Cytat Listwę po listwie? Nie bardzo wiem o co pytasz?Jedna listwa gięta do glazury na sufit ,druga na posadzkę.Przystawiając jakąś listwę do wyżej wymienionych mamy szablon do postawienia ścianki.Bob Link do komentarza
Bob-budowniczy Napisano 30 czerwca 2008 Udostępnij #11 Napisano 30 czerwca 2008 Cytat a ile czasu zajmuje taka robota? To zależy od ilości m2 .Minimum trzy dni.Murowanie na dwa razy po 6-7 warstw,plus fugowanie .Bob Link do komentarza
Burtato Napisano 30 czerwca 2008 Udostępnij #12 Napisano 30 czerwca 2008 Cytat To zależy od ilości m2 .Minimum trzy dni.Murowanie na dwa razy po 6-7 warstw,plus fugowanie .Bob Fugowanie to koszmar. Próbowałem. Link do komentarza
Bob-budowniczy Napisano 1 lipca 2008 Udostępnij #13 Napisano 1 lipca 2008 Cytat Fugowanie to koszmar. Próbowałem. Jak użyjesz odpowiedniej fugi,w tym przypadku fugi szerokiej to nie widzę problemu.Warunkiem jest dość staranne wypełnienie fug przy murowaniu.Za duże przestrzenie pozostawione do fugowania dają efekt spływania czy wypływania fugi.Bob Link do komentarza
Imbirek Napisano 2 lipca 2008 Udostępnij #14 Napisano 2 lipca 2008 Cytat To zależy od ilości m2 .Minimum trzy dni.Murowanie na dwa razy po 6-7 warstw,plus fugowanie .Bob Trzy dni bałaganu. Widywałam ścianki z luksferami które mi się podobały i takie których w życiu bym nie chciała więcej oglądać. Bardzo dużo zależy tutaj od wykonawcy. Link do komentarza
Bob-budowniczy Napisano 2 lipca 2008 Udostępnij #15 Napisano 2 lipca 2008 Cytat Trzy dni bałaganu. Widywałam ścianki z luksferami które mi się podobały i takie których w życiu bym nie chciała więcej oglądać. Bardzo dużo zależy tutaj od wykonawcy. Nawet najlepiej wykonana,zgodnie ze sztuką budowlana,ścianka z luxferów nie bedzie estetyczna jak nie zostanie dobrze zaprojektowana.Bob Link do komentarza
MODNA Napisano 2 lipca 2008 Udostępnij #16 Napisano 2 lipca 2008 Cytat Trzy dni bałaganu. Widywałam ścianki z luksferami które mi się podobały i takie których w życiu bym nie chciała więcej oglądać. Bardzo dużo zależy tutaj od wykonawcy. Bez bałaganu tez da sie to zrobić.Robili taka sściane 2na 2m i czysto było.Może na takich czysciochów trafiłam? Link do komentarza
paulona Napisano 3 lipca 2008 Udostępnij #17 Napisano 3 lipca 2008 Cytat Bez bałaganu tez da sie to zrobić.Robili taka sściane 2na 2m i czysto było.Może na takich czysciochów trafiłam? Mąż mówi że luxferów się nie tnie to i robota czysta. Link do komentarza
MODNA Napisano 7 lipca 2008 Udostępnij #18 Napisano 7 lipca 2008 Cytat Mąż mówi że luxferów się nie tnie to i robota czysta. To fakt,a szkoda, bo był kłopot z pomieszczeniem w wysokości i przycięcie rozwiązało by problem. Link do komentarza
Wanda Napisano 7 lipca 2008 Udostępnij #19 Napisano 7 lipca 2008 Cytat Mąż mówi że luxferów się nie tnie to i robota czysta. A to ciekawe. Przecież to szkło a szkło zawsze można przyciąć. Link do komentarza
paulona Napisano 8 lipca 2008 Udostępnij #20 Napisano 8 lipca 2008 Cytat A to ciekawe. Przecież to szkło a szkło zawsze można przyciąć. Mąż mówi że będzie wdzięczny za opis sposobu cięcia luksferów w warunkach budowy. Link do komentarza
MODNA Napisano 10 lipca 2008 Udostępnij #21 Napisano 10 lipca 2008 Cytat Mąż mówi że będzie wdzięczny za opis sposobu cięcia luksferów w warunkach budowy. Moi luksfermeni mówili że się nie da ciąć. Link do komentarza
Imbirek Napisano 16 lipca 2008 Udostępnij #22 Napisano 16 lipca 2008 Cytat Bez bałaganu tez da sie to zrobić.Robili taka sściane 2na 2m i czysto było.Może na takich czysciochów trafiłam? Znajdź mi takich, niech mi dom zbudują bez bałaganu. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się