zamiennik Napisano 20 czerwca 2008 Udostępnij #1 Napisano 20 czerwca 2008 Chciałbym zabudować prawie 3 metrową wnękę w pokoju, mam wizję, żeby w środku poustawiać sobie książki, a na dole sprzęt audio. I tu pytanie, bo oglądałem rożne systemy w sklepach i funkcjonują one tak, że zawsze jakaś część szafy jest zasłonięta.Mnie zależało by na czymś takim, że by oba skrzydła rozjeżdzały się na boki i chowały "za ścianą", odsłaniając całą szafę. Da się to jakoś zrobić? Link do komentarza
AnnaK Napisano 20 czerwca 2008 Udostępnij #2 Napisano 20 czerwca 2008 Cytat Chciałbym zabudować prawie 3 metrową wnękę w pokoju, mam wizję, żeby w środku poustawiać sobie książki, a na dole sprzęt audio. I tu pytanie, bo oglądałem rożne systemy w sklepach i funkcjonują one tak, że zawsze jakaś część szafy jest zasłonięta.Mnie zależało by na czymś takim, że by oba skrzydła rozjeżdzały się na boki i chowały "za ścianą", odsłaniając całą szafę. Da się to jakoś zrobić? Czy chodzi ci o taki rodzaj drzwi jak klapa od sekretarzyka lub zamknięcie w niektórych pojemnikach do chleba? Link do komentarza
golfikon Napisano 21 czerwca 2008 Udostępnij #3 Napisano 21 czerwca 2008 Coś takiego chyba tylko na zamówienie. Link do komentarza
Bob-budowniczy Napisano 23 czerwca 2008 Udostępnij #4 Napisano 23 czerwca 2008 Cytat Chciałbym zabudować prawie 3 metrową wnękę w pokoju, mam wizję, żeby w środku poustawiać sobie książki, a na dole sprzęt audio. I tu pytanie, bo oglądałem rożne systemy w sklepach i funkcjonują one tak, że zawsze jakaś część szafy jest zasłonięta.Mnie zależało by na czymś takim, że by oba skrzydła rozjeżdzały się na boki i chowały "za ścianą", odsłaniając całą szafę. Da się to jakoś zrobić? Pewnie że się da ,to kwestia kosztów .Poradż się u montażystów systemów zabudowy.Pod pozorem zamówienia oczywiście.Bob Link do komentarza
zamiennik Napisano 24 czerwca 2008 Autor Udostępnij #5 Napisano 24 czerwca 2008 Cytat Pewnie że się da ,to kwestia kosztów .Poradż się u montażystów systemów zabudowy.Pod pozorem zamówienia oczywiście.Bob Dowiadywałem się w Komandorze - można Drzwi będą się chować za płytami gipsowymi i efekt powinien być taki, jak sobie zaplanowałem. Koszty są jeszcze do oszacowania, ale dostałem dokładnie to, o co mi chodziło. Dziękuję za odpowiedzi! Link do komentarza
leszko Napisano 12 lipca 2008 Udostępnij #6 Napisano 12 lipca 2008 Cytat Chciałbym zabudować prawie 3 metrową wnękę w pokoju, mam wizję, żeby w środku poustawiać sobie książki, a na dole sprzęt audio. I tu pytanie, bo oglądałem rożne systemy w sklepach i funkcjonują one tak, że zawsze jakaś część szafy jest zasłonięta.Mnie zależało by na czymś takim, że by oba skrzydła rozjeżdzały się na boki i chowały "za ścianą", odsłaniając całą szafę. Da się to jakoś zrobić? zamontuj roletę, chyba ze masz miejsce obok szafy na schowanie drzwi.Albo zrób kilka blatów zasuwanych na siebie (np4) - wtedy będziesz miał np. w środku wolną powierzchnie.Albo zrób harmonijkowe (jak w tramwaju, czy autobusie). Link do komentarza
zamiennik Napisano 28 lipca 2008 Autor Udostępnij #7 Napisano 28 lipca 2008 Dziękuję za porady - remont musiałem trochę przesunąć, ale mam teraz sporo nowych pomysłów jak do tego podejść i teraz na pewno pójdzie łatwiej! Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się