vanessa Napisano 23 maja 2008 Udostępnij #1 Napisano 23 maja 2008 Witam, Zamawiam schody drewniane z dębu do wejścia na poddasze i mam nielada problem z dobraniem odpowiedniego koloru schodów do wnętrza. Czy schody powinny nawiązywać kolorem do koloru mebli (szaf) w pomieszczeniu, w którym się znajduje?Mam ciemnie meble, i zastanawiam się czy schody muszę robić ciemnie? Czy mogę zupełnie zrobić jasne i nie będzie się to gryzło. Z góry dziękuję za pomoc Link do komentarza
Fabia Napisano 23 maja 2008 Udostępnij #2 Napisano 23 maja 2008 Cytat Witam, Zamawiam schody drewniane z dębu do wejścia na poddasze i mam nielada problem z dobraniem odpowiedniego koloru schodów do wnętrza. Czy schody powinny nawiązywać kolorem do koloru mebli (szaf) w pomieszczeniu, w którym się znajduje?Mam ciemnie meble, i zastanawiam się czy schody muszę robić ciemnie? Czy mogę zupełnie zrobić jasne i nie będzie się to gryzło. Z góry dziękuję za pomoc Ja bym zrobiła schody pośrednie. Nie takie zupełnie jasne bo będą kontrastować z wnętrzem. A ciemne schody.. są optycznie ciężkie. Link do komentarza
vanessa Napisano 24 maja 2008 Autor Udostępnij #3 Napisano 24 maja 2008 dziękuję za doradztwo. Pójdę za Pani radą, tak właśnie zrobię. Nie chcę żeby schody były ciemnie, jak szafa, bo sprawiałyby wrażenie ciężkich, a pomieszczenie w którym się znajdują nie jest wielkie. Spróbuję znaleźć jakiś pośredni kolor bejcy.Gdyby ktoś jeszcze miał jakieś pomysły to proszę o radę Link do komentarza
schodek Napisano 7 czerwca 2008 Udostępnij #4 Napisano 7 czerwca 2008 ja bym proponowal schody o roznych kolorach elementow,bo jak meble Tobie sie znudza i je wymienisz na inne to moga nie pasowac tobie potem skoro juz teraz masz z tym problem,na zdjeciu widac rozne kolory ale mozna jeszcze zmienic na rozne warianty [attachment=1255:K_20Tr_20_5_.jpg] Link do komentarza
leszko Napisano 12 lipca 2008 Udostępnij #5 Napisano 12 lipca 2008 Cytat Witam, Zamawiam schody drewniane z dębu do wejścia na poddasze i mam nielada problem z dobraniem odpowiedniego koloru schodów do wnętrza. Czy schody powinny nawiązywać kolorem do koloru mebli (szaf) w pomieszczeniu, w którym się znajduje?Mam ciemnie meble, i zastanawiam się czy schody muszę robić ciemnie? Czy mogę zupełnie zrobić jasne i nie będzie się to gryzło. Z góry dziękuję za pomoc Kwestia gustu i wnetrza. A Jasne czy ciemne - to też kwestia odcienia i wykończenia, balustrady.Zrób sobie na bristolu kawałek plamy w kształcie scodów i przymierz. Stolarz da ci troszkę bejcy i zobaczysz, jaka mniej wiecej pasuje.. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się