Ania i Pavel Napisano 20 maja 2008 Udostępnij #1 Napisano 20 maja 2008 Mam pytanie. Czy ktoś budował lub buduje GRAŻKĘ??? My niedawno zaczęliśmi . Z chęcią wymienimy się spostrzeżeniami i poczytay o zmianach wprowadzanych w waszych projektach. Pozdrawiam!!! Link do komentarza
Magda i Tomek Napisano 7 lipca 2008 Udostępnij #2 Napisano 7 lipca 2008 Cześć, !!! my właśnie jesteśmy na etapie fundamentów, ciesze się, że znalazłam się na tym forum, z chęcią wymienię się spostrzeżeniami.Na etapie zakupu projektu podnieśliśmy sobie przestrzeń nad garażem,mam zamiar urządzic tam pralnio-suszarnię, może kiedyś saunę, dodatkowo dołożyliśmy tam okno dachowe. na jakim jestescie etapie? Link do komentarza
Ania i Pavel Napisano 5 sierpnia 2008 Autor Udostępnij #3 Napisano 5 sierpnia 2008 Witam!!!Przepraszam że tak późno odpisuje ale dawno nie zaglądałam na forum, już myślałam że nikt nie odpisze:) My jesteśmy na etapie dachu, więźba zrobiona w przyszłym tygodniu mają nam kłaść dachówkę. Budujemy odbicie lustrzane w systemie YTONG. Wprowadziliśmy kilka zmian do projektu. Przesuneliśmy drzwi w pokoju na dole i w ten sposób uniknęliśmy schodów zabiegowych. Wyszła nam fajna spiżarka pod schodami. Z pólpiętra zrobiliśmy wejscie do pokoju nad garażem z pokoju do garderoby, okno zrobiliśmy w szcycie a nie dachowe. Poszerzyliśmy korytarz na górze ( przez co zmniejszyły nam się nieco dwa pokoje) ale było warto, korytarz jest szeroki i wygodny!!! Zrobiliśmy dodatkowy balkon z pokoju nad tarasem. Jeszcze kilka zmian pewnie było ale nie pamiętam już Jesli podacie emaila prześlę kilka fotek.Pozdrawiam!!! Link do komentarza
Magda i Tomek Napisano 5 sierpnia 2008 Udostępnij #4 Napisano 5 sierpnia 2008 U nas w sobotę będzie zalewany I strop, też zmieniliśmy zdanie i okno będzie w szczycie, dodatkowo wstawiliśmy 2 okna z luksferów w garażu, a swojądrogą jestem ciekawa gdzie przesuneliście te drzwi, mój adres e-mail to: magdamlonek@vp.pl, bardzo chętnie pooglądam wasze zdjęcie i prześlęnasze.Pozdrawiam Link do komentarza
bogusława Napisano 19 września 2008 Udostępnij #5 Napisano 19 września 2008 witam i pozdrawiam budujących grażkejesteśmy na etapie dachu ale pogoda troszkę przeszkadzajestem cikawa jak wyglądają wasze grażki i chętnie podziele się zdjęciami z budowy budujemy lustrzane odbicie w naszym przypadku nie obyło się bez zmian: w pokoju nad garażem jednak 2 okna dachwe wejście z klatki tez do garderoby, kuchnia będzie bez spiżarki i szafy wnękowej ,przesunięcie drzwi w łaziencei zmiana lokalizacji wc itd ciekawa jestem waszych pomysłów na salonpozdrawiam Link do komentarza
puszczyk Napisano 9 października 2008 Udostępnij #6 Napisano 9 października 2008 Witam!Właśnie wybraliśmy ten projekt. Spodobał nam się najbardziej ze wszystkich , które oglądaliśmy.Jesteśmy na etapie wprowadzania zmian w projekcie lustrzanego odbicia grażki.Czy ktoś mógłby nam przysłać zdjęcia z realizacji budowy? Nie potrafimy sobie tego wyobrazić.Nasz adres abakus.poznan@wp.plEwa i Marek Poznań Link do komentarza
Paulina i Jacek Napisano 10 października 2008 Udostępnij #7 Napisano 10 października 2008 Witamy wszystkich budujących. Własnie zdecydowalismy się na grażkę.Cieszę się, że udało nam się znaleźć kilka osób które już rozpoczęły budowę. Będę niesamowicie wdzięczna gdybyscie przesłali mi fotki z postępami Waszej budowy. To byłoby dla nas bardzo cenne.E-mail ranvan@wp.plZ góry dziękujemy Link do komentarza
puszczyk Napisano 3 listopada 2008 Udostępnij #8 Napisano 3 listopada 2008 Cytat witam i pozdrawiam budujących grażkejesteśmy na etapie dachu ale pogoda troszkę przeszkadzajestem cikawa jak wyglądają wasze grażki i chętnie podziele się zdjęciami z budowy budujemy lustrzane odbicie w naszym przypadku nie obyło się bez zmian: w pokoju nad garażem jednak 2 okna dachwe wejście z klatki tez do garderoby, kuchnia będzie bez spiżarki i szafy wnękowej ,przesunięcie drzwi w łaziencei zmiana lokalizacji wc itd ciekawa jestem waszych pomysłów na salonpozdrawiam Link do komentarza
czarnawiki Napisano 7 listopada 2008 Udostępnij #9 Napisano 7 listopada 2008 Witam zdecydowaliśmy się na projekt domu Grażka w odbiciu lustrzanym. Bardzo bym prosiła o zdjęcia z realizacji jego budowy. Z góry dziękuję!! Mój adres wiolettak24@poczta.fm Link do komentarza
Iza i Andrzej Napisano 13 listopada 2008 Udostępnij #10 Napisano 13 listopada 2008 Cytat Witam!!!Przepraszam że tak późno odpisuje ale dawno nie zaglądałam na forum, już myślałam że nikt nie odpisze:) My jesteśmy na etapie dachu, więźba zrobiona w przyszłym tygodniu mają nam kłaść dachówkę. Budujemy odbicie lustrzane w systemie YTONG. Wprowadziliśmy kilka zmian do projektu. Przesuneliśmy drzwi w pokoju na dole i w ten sposób uniknęliśmy schodów zabiegowych. Wyszła nam fajna spiżarka pod schodami. Z pólpiętra zrobiliśmy wejscie do pokoju nad garażem z pokoju do garderoby, okno zrobiliśmy w szcycie a nie dachowe. Poszerzyliśmy korytarz na górze ( przez co zmniejszyły nam się nieco dwa pokoje) ale było warto, korytarz jest szeroki i wygodny!!! Zrobiliśmy dodatkowy balkon z pokoju nad tarasem. Jeszcze kilka zmian pewnie było ale nie pamiętam już Jesli podacie emaila prześlę kilka fotek.Pozdrawiam!!! Witamy!Gratulujemy postępów w realizacji projektu Waszego wymarzonego domu! My dopiero zakupiliśmy projekt i jesteśmy na etapie załatwiania formalności. Bardzo jesteśmy ciekawi zmian, jakich dokonaliście w tym projekcie, nie bardzo potrafimy wyobrazić sobie przesunięcie drzwi w pokoju na dole i uzyskaną przez to spiżarkę. Też myśleliśmy o spiżarce pod schodami, ale nie za bardzo wiemy, jak wtedy uniknąć problemu ze schodami. Będziemy wdzięczni za dodatkowe informacje i ewentualne zdjęcia:-) Nasz email:izkac@wp.plPozdrawiamy serdecznie Link do komentarza
Reno Napisano 26 maja 2009 Udostępnij #11 Napisano 26 maja 2009 Witam Was serdecznie!Zastanawiamy się z mężem nad zakupem projektu GRAŻKA - bez garażu, niestety mamy zbyt wąską działkę (tylko 19,50 m). Chciałabym dotrzeć przed zakupem do następujących danych dotyczących tego projektu:- jaka jest powierzchnia zabudowy (bez garażu)?- jaka jest kubatura (bez garażu)?- jaka jest powierzchnia dachu (bez części garażowej)?Próbowałam znaleźć te dane w internecie, niestety podają zawsze z uwzględnieniem garażu.Czy może ktoś z Państwa buduje ten dom w województwie świętokrzyskim? Może moglibyśmy go obejrzeć? Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję, że ktoś z Was się do mnie odezwieRenata Link do komentarza
arro___ Napisano 8 sierpnia 2009 Udostępnij #12 Napisano 8 sierpnia 2009 Witam,bardzo długo zastanawialiśmy się nad projektem,tym jedynym;)i teraz myślimy że ostateczna decyzja padnie na ten właśnie projekt.Chciałem zapytać budujących czy natrafili na jakieś błedy w projekcie podczas wznoszenia "Grażki".Prosiłbym również o przesłanie zdjęć z realizacji tego projektu,a już dopełnieniem wszystkiego byłoby zobaczenie tego domku w realu.pozdrawiam i z góry dziękuję.arkadiusz.k@op.pl Link do komentarza
arro___ Napisano 28 września 2009 Udostępnij #13 Napisano 28 września 2009 szkoda że tak rzadko ktoś tu zagląda,ale spytam budujących,ile płacą za robociznę stanu surowego??? Link do komentarza
Super B Napisano 28 września 2009 Udostępnij #14 Napisano 28 września 2009 Tu w klanach i w regionach jest masakra! Wiatr wyje i psy szczekają drugą stroną Pytaj w ogólnej części forum. Tam prędzej doczekasz się odpowiedzi. Pozdrowienia. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się