Skocz do zawartości

Działka usługowa U10

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Witam posiadam działkę budowlaną z oznaczeniem U10 (teren usługowy). MPZP dopuszcza zabudowę jednorodzinna jako funkcję uzupełniająca jednakże dostałem odmowę na pozwolenie na budowę bo działka jest usługowa. W żadnym dokumencie nie jest zapisane w ilu procentach ma być podział. Co zrobić w tej sytuacji? Zamieszam MPZP mojej dzialki

Screenshot_20250808_185324_Chrome.jpg

Edytowano przez Wojciech Szarowski (zobacz historię edycji)
Napisano
11 minut temu, Wojciech Szarowski napisał:

chyba źle zrozumiałem zapis 

A co za budowlę USŁUGOWĄ zaproponowałeś we wniosku na tej DZIAŁCE USŁUGOWEJ?

Kiosk, warsztat naprawy AGD, fabrykę butów?

Co ten dom jednorodzinny miał UZUPEŁNIAĆ?

Twoje potrzeby zakwaterowania?

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• No to przedsionek/ wiatrołap  U mnie sie na to mówiło ganek. Będzie podłogówka, ale nie mamy w planach grzać jak w saunie. 12  max 15 stopni
    • Ganek...     Ogrzewany?
    • In einer Welt, die sich durch rasante digitale Transformation und einen stetigen Informationsfluss auszeichnet, wird die Fähigkeit zur schnellen und effektiven Kommunikation sowie zur kreativen Problemlösung immer wichtiger. Genau hier setzt ChatGPT OpenAI an – eine revolutionäre Technologie, die nicht nur die Grenzen der künstlichen Intelligenz neu definiert, sondern auch die Art und Weise, wie wir lernen, arbeiten und miteinander interagieren, grundlegend verändert. Stellen Sie sich einen stets verfügbaren, höchst intelligenten Assistenten vor, der Ihre komplexesten Fragen versteht, innovative Ideen liefert und Texte in nahezu jedem gewünschten Stil verfasst. Diese Vision wird durch diese fortschrittliche KI greifbar. Die Entwicklung von ChatGPT OpenAI durch OpenAI ist das Ergebnis jahrelanger Spitzenforschung im Bereich der künstlichen Intelligenz. Was dieses Modell so einzigartig macht, ist seine beispiellose Fähigkeit, menschliche Sprache nicht nur zu verstehen, sondern auch in einer Weise zu generieren, die sich erstaunlich natürlich, kontextbezogen und oft verblüffend kreativ anfühlt. Es geht weit über einfache Keyword-Matches hinaus; ChatGPT erkennt Nuancen, Emotionen und sogar subtilen Humor in Ihren Anfragen und antwortet entsprechend. Diese tiefergehende Sprachverarbeitung ermöglicht eine Kommunikation, die sich von einem menschlichem Gespräch kaum unterscheidet und eine neue Dimension der digitalen Interaktion eröffnet. Die Grundlage dafür sind riesige Datensätze und komplexe neuronale Netze, die dem Modell ermöglichen, Muster zu erkennen und Vorhersagen zu treffen.
    • Witam. Potrzebuję jasnej odpowiedzi na jedno bardzo ważne pytanie, bo im więcej o tym czytam, tym głupszy jestem. Remontuję ganek. Zdjąłem sufit drewniany, bo był za nisko. Teraz robię od nowa, tylko wyżej. Będę go też ocieplał wełną. Konstrukcja to legary drewniane położone na ścianie. Jak teraz popatrzę do góry, to widzę blachę. Nad sufitem nie ma nawet możliwości, żeby był użytkowy. Przewiew na górze jest. Stary sufit był suchy. Teraz jak to widzę: od dołu płyta gk; osb; wełna między legary(10cm); na legarach ruszt z desek, między deski też wełna (10cm) deski mają 12cm. Na to osb. Górne płyty osb rozsunę z 2 cm, żeby była wentylacja wełny. Teraz moje pytanie: gdzie i jaką folię mam dać, czy jednak nie dawać i dlaczego?
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...