Wrzucam zdjęcia wentylacji i odpowietrzenia, jak pisałem poprzednio, żeby można było zobrazować sobie miejsca o których mowa.
Przy pierwszej ścianie szczytowej
inny widok
i na drugim końcu poddasza, blisko drugiej ścianie szczytowej
Dwa różne miejsca poddasza. Na pierwszym zdjęciu, tam gdzie planuję drugą łazienkę rury tylko przejdą przez ocieplenie nad sufitem. Na drugim zaś pójdą w dwóch odcinkach w ociepleniu, wzdłuż deskowania i tu miałem zagwozdkę : dawać otulinę czy nie, żeby zabezpieczyć wełnę przed zawilgoceniem.
Wychodzi chyba, że trzeba rury otulać.
Do cienkich rurek do wody są gotowe otuliny z gąbki z czy do takich jak ja mam 110-tek też są gotowce, czy trzeba je sobie samemu zrobić i z czego ?
P.S. Te rury odpowietrzające to nie mój wymysł jest a montera.
Przede wszystkim warto sprawdzić wymagania linii lotniczych – każda ma swoje zasady dotyczące przewozu zwierząt, np. maksymalne wymiary transportera, opłaty itp.
Dobrze jest przyzwyczajać kota do transportera na kilka tygodni przed lotem, żeby nie był zestresowany. Warto też odwiedzić weterynarza przed podróżą – niektóre kraje wymagają konkretnych dokumentów zdrowotnych.
Podczas lotu koty zazwyczaj są w kabinie, jeśli mieszczą się w transporterze zgodnym z regulaminem linii. Dobrze sprawdzają się transportery z siateczką, żeby zwierzak czuł się bezpieczniej. Jeśli lot jest długi, można skonsultować się z weterynarzem w sprawie środków uspokajających, ale często nie są one konieczne.
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się