Skocz do zawartości

Historia edycji

animus

animus

1 godzinę temu, Runner79 napisał:

ale właśnie chodziło mi o sposób zabezpieczenia.

To wszystko do skucia do betonu, popełniłem kiedyś taką  „aranżację”.  :bezradny:

Tynk był częściowo odparzony.

To loggia, a nie balkon.

Po skuciu poszedł grunt.

Następnie taką obróbkę wklejałem na skraju płyty, z którą się pan morduje, od spodu,  na silikon i kolki.

image.png.8feea610b5b89b93403059714fbdabaa.png

Potem styropianem 5-centymetrowym ociepliłem cały sufit i ściany loggi, wklejając go na klej i kolki do styropianu, na to przyszła siatka, klej a na koniec tynk silikonowy zewnętrzny.

Wyszło tak, że tylko ten wygięty kancik wystawał poniżej sufitu.

Proszę dopytać w tej  spółdzielni czy nie planują dociepleń w tym budynku w przyszłym roku albo niech partycypują w kosztach termomodernizacji, ścian i sufitu loggii. 

Ma pan podzielniki na grzejnikach? 

Co by tam nie nakładał to i tak się odparzy z czasem. :icon_idea:

Płyta zimą jest podgrzewana od strony mieszkania, to mostek termiczny, czyli w mrozy „się poci” więc  to daremny trud, natura pana zamorduje.:takaemotka:

Tylko styropian wchodzi w grę i na nim jakiś tynk w kolorze dostosowanym do  potrzeb lub uzgodniony ze spółdzielnią. 

animus

animus

1 godzinę temu, Runner79 napisał:

ale właśnie chodziło mi o sposób zabezpieczenia.

To wszystko do skucia do betonu, popełniłem kiedyś taką  „aranżację”.  :bezradny:

Tynk był częściowo odparzony.

To loggia, a nie balkon.

Po skuciu poszedł grunt.

Następnie taką obróbkę wklejałem na skraju płyty, z którą się pan morduje, od spodu,  na silikon i kolki.

image.png.8feea610b5b89b93403059714fbdabaa.png

Potem styropianem 5-centymetrowym ociepliłem cały sufit i ściany loggi, wklejając go na klej i kolki do styropianu, na to przyszła siatka, klej a na koniec tynk silikonowy zewnętrzny.

Wyszło tak, że tylko ten wygięty kancik wystawał poniżej sufitu.

Proszę dopytać w tej  spółdzielni czy nie planują dociepleń w tym budynku w przyszłym roku albo niech partycypują w kosztach termomodernizacji, ścian i sufitu loggii. 

Ma pan podzielniki na grzejnikach? 

• Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...