kryst Napisano 27 października 2024 Udostępnij #1 Napisano 27 października 2024 Stoję przed wyborem - z czego budować? Rozważam każdy materiał dostępny na rynku (cena i łatwość budowania nie są parametrami branymi pod uwagę). Zależy mi na praktyczności materiału. Czy są tu osoby które budowały/mieszkały w budynkach z różnych materiałów (np. gazobeton i keramzyt) i podzielą się swoimi doświadczeniami, przemyśleniami? Mój dom będzie w całości podpiwniczony z poddaszem użytkowym. cegły i ceramiki nie uwzględniam w swoich rozważaniach. Ciekawym parametrem jest para przepuszczalność materiału, ale wydaje mi się bez znaczenia przy zastosowaniu popularnych tynków i o para przepuszczalności budynku będzie decydować warstwa o najniższym parametrze, stąd warto się skupić tylko na termoizolacji oraz inwestycji w dobrą cyrkulację powietrza. Dobrze myślę? Link do komentarza
podczytywacz Napisano 27 października 2024 Udostępnij #2 Napisano 27 października 2024 (edytowany) 1 godzinę temu, kryst napisał: warto się skupić tylko na termoizolacji oraz inwestycji w dobrą cyrkulację powietrza. Dokładnie tym tropem powinieneś podążać A co do paroprzepuszczalności: Podczas, gdy: dane z https://www.slideshare.net/slideshow/krakw-16837742/16837742 1 godzinę temu, kryst napisał: cena i łatwość budowania nie są parametrami branymi pod uwagę Nie bardzo pojmuję skąd to sformułowanie ale kto bogatemu zabroni? Edytowano 27 października 2024 przez podczytywacz (zobacz historię edycji) Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się