Sylwuś Napisano 15 marca 2008 Udostępnij #1 Napisano 15 marca 2008 WitamMam dylemat mam kominek i zechcę położyć podłogę z desek jaka odległość powinna być między kominkiem a podłogą podobno podłoga z desek rozsycha się i powstają szczeliny. Link do komentarza
Redakcja Napisano 17 marca 2008 Udostępnij #2 Napisano 17 marca 2008 Obszar promieniowania ciepła z kominka jest dość duży i trudno z góry przewidzieć jak będzie reagować na to podłoga. Ze względów bezpieczeństwa jak i zmniejszenia ryzyka wystąpienia szpar w podłodze lepiej w promieniu ok 1m ułożyć płytki ceramiczne.Warto również przeczytać: Ile powietrza do kominka? Link do komentarza
Bob-budowniczy Napisano 18 marca 2008 Udostępnij #3 Napisano 18 marca 2008 Cytat WitamMam dylemat mam kominek i zechcę położyć podłogę z desek jaka odległość powinna być między kominkiem a podłogą podobno podłoga z desek rozsycha się i powstają szczeliny. Rozwiń Dla bezpieczeństwa mam blachę miedzianą 1x1m podklejoną od spodu ekranem takim co się stosuje za grzejniki.Do kupienia w marketach /blacha droga/Bob Link do komentarza
Wieloglin Napisano 22 marca 2008 Udostępnij #4 Napisano 22 marca 2008 Cytat Dla bezpieczeństwa mam blachę miedzianą 1x1m podklejoną od spodu ekranem takim co się stosuje za grzejniki.Do kupienia w marketach /blacha droga/Bob Rozwiń Blacha jest połóżona na deskach? Link do komentarza
Bob-budowniczy Napisano 24 marca 2008 Udostępnij #5 Napisano 24 marca 2008 Cytat Blacha jest połóżona na deskach? Rozwiń Tak ,jest też ryflowana/to tak wygląda jak wygnieciony materiał/i świetnie wygląda.Bob Link do komentarza
FuMarta Napisano 24 marca 2008 Udostępnij #6 Napisano 24 marca 2008 Cytat Tak ,jest też ryflowana/to tak wygląda jak wygnieciony materiał/i świetnie wygląda.Bob Rozwiń Zazdroszczę. Jeśli to nie przypomina blachy z wyglądu to zazdroszczę. Link do komentarza
question mark Napisano 27 marca 2008 Udostępnij #7 Napisano 27 marca 2008 tez mialam takie obawy myślałam o glassfirerze jako alternatywie dla tradycyjnego kominka. ale też nikt ze znajmoych nie posiada i nie znam jego złych stron. Link do komentarza
Bob-budowniczy Napisano 27 marca 2008 Udostępnij #8 Napisano 27 marca 2008 Cytat Zazdroszczę. Jeśli to nie przypomina blachy z wyglądu to zazdroszczę. Rozwiń Nie ma czego bo to i tak jest blacha,tylko spatynowana i wygnieciona.Mnie się podoba ,szczególnie w połączeniu z płotkiem bezpieczeństwa również wykonanym z miedzi patynowanej. Link do komentarza
Bob-budowniczy Napisano 27 marca 2008 Udostępnij #9 Napisano 27 marca 2008 Cytat tez mialam takie obawy myślałam o glassfirerze jako alternatywie dla tradycyjnego kominka. ale też nikt ze znajmoych nie posiada i nie znam jego złych stron. Rozwiń Cena jak za kominek a wygląd dużego cmentarnego znicza. Link do komentarza
Bob-budowniczy Napisano 27 marca 2008 Udostępnij #10 Napisano 27 marca 2008 Cytat WitamMam dylemat mam kominek i zechcę położyć podłogę z desek jaka odległość powinna być między kominkiem a podłogą podobno podłoga z desek rozsycha się i powstają szczeliny. Rozwiń Można tak zrobić obudowę kominka aby na wysokości wkładu powstał szeroki parapet-półka,co osłoni podłogę przed wysoką temp. Link do komentarza
Fabia Napisano 27 marca 2008 Udostępnij #11 Napisano 27 marca 2008 Cytat tez mialam takie obawy myślałam o glassfirerze jako alternatywie dla tradycyjnego kominka. ale też nikt ze znajmoych nie posiada i nie znam jego złych stron. Rozwiń Glassfirer? Jakieś zdjęcie by mi pomogło.... Link do komentarza
Bob-budowniczy Napisano 27 marca 2008 Udostępnij #12 Napisano 27 marca 2008 Cytat Glassfirer? Jakieś zdjęcie by mi pomogło.... Rozwiń www.planikadecor.pl Link do komentarza
question mark Napisano 27 marca 2008 Udostępnij #13 Napisano 27 marca 2008 ladnie powiedziane, znicz;)rzeczywiście niektóre tak wyglądają, ale są też bardzio ladne modele. no i zaleta, kosztuja tyle co kominek, a wydają się być praktyczniejsze. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się