Skocz do zawartości

Historia edycji

rawracer

rawracer

Dzięki za chęć pomocy 🙂

Najpierw a za tydzień gdzieś już będę powoli zaczynał .

Więc na pierwszy ogień pójdzie przedpokój .

Zerwę kasetony ,zdemontuje boazerie i pawlacze.

To wszystko jest (podejrzewam ) na gołej płycie (betonowej,żelbetonowej,ścianki działowe ten sam material)

Jak już będą gole ściany ,no to grunt głęboko penetrujący .

I teraz tak :

1.jak będa bruzdy to czym je wypełnić przed włożeniem kabla i wyprowadzić na równo ?(podejrzewam tynk budowlany szybkowiazacy)

2.gdyby była konieczność a pewnie będzie w narożnikach i nie tylko do wyprowadzenia,to czym wyciągnąć ?

3.Nastepnie na przymocowane przewody to tynk zarzucić tylko lepszy budowlany szybkowiazacy czy inny ?

4. Tynk myślę na te listwy (prowadnice) zrobić bo chyba będzie łatwiej po tym metrze robić .

5. Później zobaczę czy gładź czy jakby tynk wyszedł dobrze to farba wyrównująca i docelowa ?

może tyle na początek a skończę ten etap to zapytam dalej ,ale szybko to nie będzie ,bo to po pracy okóło 2,3h planuje robić i ewentualnie sobota to cały dzień będzie .

ale nie spieszy mi się ,podejrzewam że będzie to męczące,ale też satysfakcjonujące na pewno .

Co wyjdzie i jak,tak będę miał .Sam to sobie zrobię 😁

dziękuję bardzo za chęć pomocy .

rawracer

rawracer

Dzięki za chęć pomocy 🙂

Najpierw a za tydzień gdzieś już będę powoli zaczynał .

Więc na pierwszy ogień pójdzie przedpokój .

Zerwę kasetony ,zdemontuje boazerie i pawlacze.

To wszystko jest (podejrzewam ) na gołej płycie .

Jak już będą gole ściany ,no to grunt głęboko penetrujący .

I teraz tak :

1.jak będa bruzdy to czym je wypełnić przed włożeniem kabla i wyprowadzić na równo ?(podejrzewam tynk budowlany szybkowiazacy)

2.gdyby była konieczność a pewnie będzie w narożnikach i nie tylko do wyprowadzenia,to czym wyciągnąć ?

3.Nastepnie na przymocowane przewody to tynk zarzucić tylko lepszy budowlany szybkowiazacy czy inny ?

4. Tynk myślę na te listwy (prowadnice) zrobić bo chyba będzie łatwiej po tym metrze robić .

5. Później zobaczę czy gładź czy jakby tynk wyszedł dobrze to farba wyrównująca i docelowa ?

może tyle na początek a skończę ten etap to zapytam dalej ,ale szybko to nie będzie ,bo to po pracy okóło 2,3h planuje robić i ewentualnie sobota to cały dzień będzie .

ale nie spieszy mi się ,podejrzewam że będzie to męczące,ale też satysfakcjonujące na pewno .

Co wyjdzie i jak,tak będę miał .Sam to sobie zrobię 😁

dziękuję bardzo za chęć pomocy .

• Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...