Niagara Kwadratowa, wymiary
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Nie chce wzywać policji, była z sąsiadem rozmowa na temat robót i miał nie jeździć ciężki sprzęt, a jednak dalej przejeżdża. Szybki szkic pokaże jak to wygląda A to działka sąsiada B -moja W to wjazdy
-
Dlatego ja się nie pierdzieliłem i zrobiłem dla świętego spokoju właśnie tak. Bez dylematów i bez żalu że sobie delikatnie pomniejszyłem swoją własność. Polecam
-
Ogrodzenie "na miedzy"? Zgodnie z art. 154 § 2 KC, mury, płoty, ogrodzenia lub inne urządzenia znajdujące się na granicy sąsiadujących gruntów są współwłasnością właścicieli tych gruntów, chyba że co innego wynika z umowy, dokumentów lub okoliczności (np. jeden właściciel wybudował ogrodzenie samodzielnie i nie było zgody na współfinansowanie).
-
Nie bardzo rozumiem sensu tej służebności, skoro nie biegnie dalej, tylko kończy się na końcu jego grancy i nie biegnie dalej. Ma jakieś użytki obok tej drogi? Po drugiej stronie? Jakieś grunty tam uzytkuje? Mapkę wrzuć, będzie jasność. Można nawet postawić szlaban, dać klucz do jego zamka sąsiadowi i zaznaczyć że może sobie go otwierać w razie potrzeby przejść lub przejechać on. I tylko on. Nie wolno tej drogi utwardzać, kopać w niej, próbować użytkować w jakikolwiek sposób inny, niż stanowi zapis. Będę się jednak upierał że warto problem rozwiązać bez wzywania policji , wygrażania pięścią, obrzucaniem się bluzgami. Będzie lepsze na następne lata współżycia. Bo jak się stosunki sąsiedzkie zafajda, to później dzwonią tacy sąsiedzi ze skargą na rozpalonego grilla, że im dym leci z zapachami i że to zakłóca ich domowy mir Piszę o sytuacji którą znam z powieści znajomych. No bo jak wojna - to wojna!
-
Tak mam. Sluzebnosc gruntowa polegająca na prawie przejazdu i przechodu cala szerokością działki do granicy jego działki. I tyle
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się