Skocz do zawartości

Historia edycji

Damzlo90

Damzlo90

wpis nie został ukończony

Dzień dobry,

W odebranym przeze mnie mieszkaniu (nowo wybudowany budynek) w jednym pomieszczeniu różnica w wysokości sufitu wynosi 4,5 cm (4,25 długość pomieszczenia). Dodatkowo w tym miejscu ma być szafa na wymiar i będzie wstawiony klin górą, albo z tym sufitem trzeba coś zrobić. Problem w tym, że nie za bardzo mam czas aby za długo czekać, ponieważ większość prac już zaplanowana. 

Dodatkowo  głównie w miejscach prowadzenia instalacji elektrycznej na tynku po starciu wierzchniej warstwy luźnego piasku wyszły spękania lub pęknięcia (kilka zdjęć w załączniku).

Co w takiej sytuacji najlepiej zrobić? Jak wycenić koszt roszczenia do dewelopera, gdybym zdecydował się na usunięcie pęknięć na własny koszt, a sufit zostawił w takiej formie jakiej jest obecnie ?

IMG-9960.jpg

IMG-9946.jpg

IMG-9937.jpg

IMG-9931.jpg

Damzlo90

Damzlo90

wpis nie został ukończony

Dzień dobry,

W odebranym ode mnie mieszkaniu (nowo wybudowany budynek) w jednym pomieszczeniu różnica w wysokości sufitu wynosi 4,5 cm (4,25 długość pomieszczenia). Dodatkowo w tym miejscu ma być szafa na wymiar i będzie wstawiony klin górą, albo z tym sufitem trzeba coś zrobić. Problem w tym, że nie za bardzo mam czas aby za długo czekać, ponieważ większość prac już zaplanowana. 

Dodatkowo  głównie w miejscach prowadzenia instalacji elektrycznej na tynku po starciu wierzchniej warstwy luźnego piasku wyszły spękania lub pęknięcia (kilka zdjęć w załączniku).

Co w takiej sytuacji najlepiej zrobić? Jak wycenić koszt roszczenia do dewelopera, gdybym zdecydował się na usunięcie pęknięć na własny koszt, a sufit zostawił w takiej formie jakiej jest obecnie ?

IMG-9960.jpg

IMG-9946.jpg

IMG-9937.jpg

IMG-9931.jpg

• Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...