15 minut temu, DAWID KONSTRUKTOR napisał:Ma to sprawdzić prawnik
maile wydaje mi się są dowodami.
Ale prawnik będzie więcej wiedział. Poprawiam - powinien kompleksowo dokładnie ocenić
Nie wiem, jaka to powinna byc inwentaryzacja, ale jeśli prosta (nie wiem, dlaczego niemożliwa - dom nie jest wolnostojący? - bo tu czasem jest kłopot z bokami)), wymiary na planie rzutu, przekroju, bez analizy substancji, konstrukcji - no bo taką się robi zwykle do podzialów - to nie jest to zwykle kłopotliwe, choc bywa pracochłonne.
Napisałeś wcześniej, że obrys zewnetrzny jest inny - wiec może ktoś coś tam budująć zmienił niewiele - a reszta pasuje.
Przeciez w takiej inwetaryzacji nie oceniasz stanu budynku, to nie ekspertyza chyba - a tylko taka w zasadzie architektoniczna inwentaryzacja.
Więc nie wiem - przy dokladnych wymiarach - jakie mogą być powody ciagania cię potem.
Ale - oczywiście - super ważne- co prawnik powie - może zapytaj go też o tę opcje poprawienia dokumentacji - jesli chodzi o tę prostą inwentaryzację? Sam jestem, ciekaw - co odpowie.
Chyba że to była ekspertyza budowlana - a to wtedy zupełnie inna sprawa i poważna.