Ewidentnie jest nieszczelność, ale to nie wina podłogi tylko źle obsadzonego okna.
Firma, która montowała okna, prawdopodobnie nie deweloper, tylko podwykonawca będzie musiała to poprawić.
Nie ma sensu wycinać szczeliny, to nic nie da lub pomoże chwilowo, na okres gwarancyjny.
Należy to naprawiać od zewnątrz i wewnątrz, są specjalne taśmy uszczelniające, które się wkleja dookoła ramy okiennej.
Okno stoi na listwie podparapetowej, ciekawe czy zastosowano taśmy, na dole może nie dali, albo zostały zerwane, przecięte nożem monterskim.
Sprawa pewno trafi do sądu, albo podwykonawca zgodzi się dobrowolnie, poniesie sporą stratę, naprawiając te problemy.
Jeżeli tak wieje, to taśm tam nie ma, z żadnej strony, czasami zleżała pianka rozprężna po rozprężeniu i zastygnięciu, po kilku dniach dostaje delikatnego skurczu i powstaje szczelina.
Może też być niechlujnie pianowane, brak ciągłości, są braki.
Rozumiem - już wszystko sprawdzone. Niestety tak jak Pan mówił, jest zapis "zabudowa zagrodowa". Automatycznie odrzucam tą działkę już.
Zastanawiamy się nad działką 570/3 która posiada już klasę RIVB i posiada warunki zabudowy. Cena jest do sporej negocjacji, ale zastanawiają nas koszty przyłączenia mediów.
Odległość to około 70/75m. Mam rozumieć że budowa na takiej ziemii już z warunkami zabudowy nie będzie sprawiała żadnych problemów, czy lepiej udać się do gminy lub starostwa i dopytać o to.
Tak, to wiatr. Od jeszcze innego mieszkańca z podobnymi problemami mam takie info:
Jutro będzie serwis od dewelopera. Myślę, czy nie odciąć kawałka podłogi przy oknie, by serwisant mógł lepiej zobaczyć co jest nie tak. Tam i tak przyjdzie dość szeroka listwa, tak że przykryje odcięty fragment. U mnie te panele wchodzą pod ościeżnicę okienną, bo akurat tyle było miejsca
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się