Asia1994 Napisano 28 kwietnia 2022 #1 Napisano 28 kwietnia 2022 Z racji tego, że nie mam pojęcia w tym temacie podpowiedzcie mi. Planuję remont ganku i lekka modyfikacje klatki schodowej, by można było z ganku dostać się na drugie piętro domu. Za wykucie otworu w ścianie, wstawienie 2 drzwi, zrobienie schodow w ganku około 10 stopni (wylanie betonem), zdjecie boazerii i wyłożenie ścian jakaś faktura, zburzenie i podniesienie sufitu wykonawca zażyczył sobie 10 tys. Za sama robociznę. My kupujemy materiały. Czy to dobra cena? Jak myślicie?
podczytywacz Napisano 28 kwietnia 2022 #2 Napisano 28 kwietnia 2022 53 minuty temu, Asia1994 napisał: Czy to dobra cena? Dla niego - chyba dobra... choć wcale nie taka duża... Dla Was żadna nie będzie dobra... każda będzie za duża... Czy te zaplanowane roboty oceniał jakiś konstruktor? 57 minut temu, Asia1994 napisał: wykucie otworu w ścianie, Ściana nośna? 58 minut temu, Asia1994 napisał: zburzenie i podniesienie sufitu Nie naruszy się konstrukcji budynku? Macie jakieś papiery na tę budowę?
Asia1994 Napisano 28 kwietnia 2022 Autor #3 Napisano 28 kwietnia 2022 Narazie był tylko kierownik budowy. To jest ściana nośna. Konstrukcja nie będzie naruszona, sufit ma być wyburzony i zrobiony ,,pod dachem". Narazie to są tylko plany, orientujemy się jakie to będą koszta i czy są one w miarę akceptowalne
JoasiaSzmidtke Napisano 14 czerwca 2022 #4 Napisano 14 czerwca 2022 Na te wszystkie rzeczy cena nie wydaje się być aż tak wygórowana, chociaż... a orientowałaś się czy mozna coś zrobić troszkę taniej ? np ten 1000 zł mniej byc zapłaciła?
juliala11 Napisano 29 sierpnia 2022 #5 Napisano 29 sierpnia 2022 Myślę, że cena nie jest zła, ale pytanie ile dojdzie jeszcze innych wydatków z tym związanych
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się