Anna B Napisano 25 marca 2022 #1 Napisano 25 marca 2022 Witam! Remontujemy stary dom. Zostały nam niepotrzebne schody, które mój mąż najlepiej chciałby zamurować. Szukam pomysły na wykorztanie tego miejsca w otwartej kuchni/salonie. Myślałam o spiżarni/magazynie i zastawnaiam się jak najlepiej zagospodarować to miejsce. Z
podczytywacz Napisano 25 marca 2022 #2 Napisano 25 marca 2022 Te schody są wylewane i obłożone drewnem, czy jest to drewniana konstrukcja, pod którą jest "pustka"?
Anna B Napisano 25 marca 2022 Autor #3 Napisano 25 marca 2022 Schody są drewniane. Z drugiej strony pod schodami jest zejście do piwnicy, które musimy zachować.
retrofood Napisano 25 marca 2022 #4 Napisano 25 marca 2022 Róbcie zawody we wchodzeniu na trzeci stopień i zejściu na dół. Kto wejdzie najwięcej razy bez odpoczynku. I notujcie ile zwycięzca ma lat. Tylko nie na czas, a na ilość wejść.
podczytywacz Napisano 25 marca 2022 #5 Napisano 25 marca 2022 Można na schodach zrobić ekspozycję pucharów zdobytych przez gospodarza domu i zaszklić oraz uszczelnić wejście, coby się nie kurzyło... Można też zrobić ze stopni biblioteczkę, albo kredens na zastawę stołową... A jak gospodyni ma piękną i liczną kolekcję butów, szpilek przepięknych - poustawia na schodkach i będzie pokazywała gościniom... Możliwości jest multum, ale zamurowywać - szkoda...
retrofood Napisano 25 marca 2022 #6 Napisano 25 marca 2022 Na trzech schodkach bada się wydolność organizmu. A ile radości z treningów...
podczytywacz Napisano 25 marca 2022 #7 Napisano 25 marca 2022 1 minutę temu, retrofood napisał: Na trzech schodkach bada się wydolność organizmu. A ile radości z treningów... Ale trzeba wtedy usprawnić wentylację i mieć w pobliżu łazienkę z prysznicem...
podczytywacz Napisano 25 marca 2022 #9 Napisano 25 marca 2022 Raczej BYŁO...Góra zamurowana, zero cugu do góry, zero wentylacji... Z łazienką możesz mieć rację...
juliala11 Napisano 29 sierpnia 2022 #10 Napisano 29 sierpnia 2022 Ja bym z tego zrobiła po prostu schowek na różne rzeczy typu mop, odkurzacz itp. Albo jak chcesz bardziej "artystycznie", to może jakiś regał na książki...?
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się