Cześć. W jednym z pomieszczeń mam niewyciągniętą izolację poziomą po za obręb ściany. Chcę zrobić izolację poziomą pod posadzkę w postaci położenia papy na chudziaku. Jak mądrze połączyć obie izolacje? Coś w rodzaju fasety z masy KMB wystarczy?
Cześć. W jednym z pomieszczeń mam niewyciągniętą izolację poziomą po za obręb ściany. Chcę zrobić izolację poziomą pod posadzkę w postaci położenia papy na chudziaku. Jak mądrze połączyć obie izolacje?
Kto przegląda
0 użytkowników
Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
Witam,
Firma El-In sp. z o.o. w Łodzi poszukuje osoby na stanowisko elektromontera do pracy przy sieciach zewnętrznych, elektroenergetycznych nn i SN. Praca w Łodzi i okolicach.
Warunki zatrudnienia:
Umowa o pracę: 9500 - 12000 zł brutto / mies
Pełen etat.
Zakres obowiązków:
wykonywanie prac montażowych urządzeń elektroenergetycznych niskiego i średniego napięcia,
realizacja linii kablowych i napowietrznych niskiego oraz średniego napięcia,
montaż złącz kablowych i szaf sterowniczych,
instalacja oświetlenia zewnętrznego.
Wymagania:
co najmniej roczne doświadczenie na podobnym stanowisku,
ważne uprawnienia SEP,
brak przeciwwskazań do pracy na wysokości,
umiejętność pracy w zespole i dobra organizacja własnych obowiązków,
dyspozycyjność, dokładność i sumienność,
umiejętność czytania dokumentacji technicznej i schematów elektrycznych,
gotowość do pracy w delegacjach.
Oferujemy:
stabilne zatrudnienie na podstawie umowy o pracę,
atrakcyjne wynagrodzenie zależne od doświadczenia i posiadanych uprawnień,
niezbędne narzędzia do wykonywania pracy,
zapewniony nocleg, wyżywienie i dietę delegacyjną podczas wyjazdów służbowych,
możliwość rozwoju zawodowego poprzez szkolenia i kursy,
pakiet benefitów, m.in. karta Multisport, bony świąteczne, paczki dla dzieci, imprezy firmowe i wyjazdy integracyjne,
premie miesięczne i roczne.
Zapraszamy do aplikowania z pomocą formularza aplikacyjnego: https://www.gowork.pl/oferta/elektromonter-elektromonterka-sieci-zewnetrzne-nn-sn,53WD9Silg5DlMLmVD32he4
Komentarz dodany przez Marek: Nie można układać rur przez poddasze nieocieplone nieużytkowe bo w wylotach W każdym pomieszczeniu będzie się lała woda ze skraplania się a ich ocieplenie nic nie da. Po drugie turbiny nie ocieplicie a tam będzie rosa 100 razy większa. Po drugie co za debili wymyślił rury elastyczne ? Rury mszą być sztywne żeby nie pękały w sytuacji błędnego ułożenia
Sposób rozprowadzenia systemu dystrybucji gorącego powietrza (DGP) powinien być zaprojektowany przez fachowca; projekt ten powinien podawać przekroje rur, lokalizację ich wylotów, wydajność wentylatora oraz nastawy poszczególnych anemostatów i przepustnic.
Pełna treść artykułu pod adresem:
https://budujemydom.pl/instalacje/kominki-i-kominy/a/11240-jakie-rury-do-rozprowadzenia-cieplego-powietrza-z-kominka