Jeśli ten dekarz nie kończył dekarskich e-kursów kowidowych i ma parę wykonanych dachów, to można mu zaufać... mnie się wydaje, że te 3 cm na 6 metrach to można olać, pod jednym wszak warunkiem - przy:
nie powinna pojawić się woda pod izolacją termiczną.
Jedynie co mogę dodać to ze widok z okna idzie na tereny zielone i parking od sąsiada (30m od granicy). Jego dom jest oddalony po skosie jakieś 20-25m. Ale raczej nie ma to na nic wpływu ?
Wielkie dzięki, właśnie zastanawiałem sie jak można bezpieczne zabezpieczyć i np. takie malowanie proszkowe - https://www.stalimpex.eu/uslugi-obrobki-stali/malowanie-proszkowe/ To będzie dobry wybór? Opisane jest że taka powłoka chroni prze różnymi warunkami
Tu akurat nie mam dylematów. Powierzchnia 6m x 8m. Spadki są skierowane tak aby spływały do dwóch wypustów w attykach, na dwóch ścianach do rynien 80x80.
Wg koncepcji dekarza na strop wyrównany piaskiem miałby iść paroizolacja (folia). Jeżeli paroizolacją jest folia to zdaje się i tak się jej nie klei.
Otóż to - każdy ma na ten temat swoje zdanie i z pewnością kiedyś były tzw. dwie szkoły a teraz dodatkowo prezentujesz kolejną - trzecią - z mopem :).
Jeżeli ktoś ma dom wielopokoleniowy i ma biegać po schodach z tradycyjnym odkurzaczem - życzę powodzenia. Ludzie powinni sobie ułatwiać życie a nie odwrotnie. Dużo uwagi ostatnio poświęca korzyściom, które niesie odkurzacz centralny dla alergika. Można z tym oczywiście polemizować, ale fakty "mówią za siebie".
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się