Skocz do zawartości

Historia edycji

Awek

Awek

Ten nizszy sufit robiłem rok temu. 

A co jeśli dam na rogi te listwy styropianowe? Moze wtedy się nie pokaze co ? :)

powiedźcie mi.. czy lepiej najpierw okna wymienić z których naprawdę ciągnie.. chodzi o boki ram.. czy ocieplenie ? A może dach ?

na dach na pewno styropian - jak będzie dobry to go nie będę zrzucać

Awek

Awek

Ten nizszy sufit robiłem rok temu. 

A co jeśli dam na rogi te listwy styropianowe? Moze wtedy się nie pokaze co ? :)

• Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail

• Najnowsze posty

• Może by tak na wyjściu magistralnym u dostawcy zainstalować odpowiednie urządzenia mierzące kaloryczność, pozostające pod nadzorem Urzędu Miar? To by rozwiązało problem.
    • Witam, serdecznie, sklep.grupamagnum.eu to hurtownia z materiałami do ciepłego, szczelnego montażu okien.   Nasza hurtownia wyróżnia się tym, że nie tylko dostarczamy produkty, ale również oferujemy kompleksowe wsparcie: doradztwo techniczne, pomoc w doborze materiałów, a także szkolenia. Wiemy, jak ważna jest efektywność i wygoda w prowadzeniu biznesu, dlatego stworzyliśmy platformę, która działa 24/7, jest intuicyjna i w pełni zautomatyzowana. Jeśli szukasz partnera, który może ułatwić Ci pracę, zapraszam do rejestracji na naszej stronie: https://sklep.grupamagnum.eu. Po rejestracji otrzymasz dostęp do hurtowych cen, rabatów oraz narzędzi, takich jak kalkulatory doboru materiałów, które pomogą Ci szybko i sprawnie realizować zamówienia. Co nas wyróżnia  - Ponad 3000 pozytywnych opinii od klientów, którzy doceniają nasze produkty i wsparcie. - Dostęp do doradców technicznych – zawsze możesz liczyć na naszą pomoc. - Platforma dostępna 24/7 – zamawiaj, kiedy chcesz, bez ograniczeń czasowych. Jeśli chciałbyś poznać naszą ofertę bliżej, chętnie odpowiem na wszystkie pytania i pomogę w rejestracji. Wierzymy, że współpraca z nami może przynieść Ci realne korzyści – oszczędność czasu, wygodę i dostęp do wysokiej jakości materiałów. Zarejestruj Konto https://sklep.grupamagnum.eu/zarejestruj Po rejestracji skontaktuj się ze mną a otrzymasz rabat na pierwsze zakupy 
    • Komentarz dodany przez andrzej lewandowski: Witam, u mnie to samo. Wiem ze jakosc gazu w zimie jest celowo zanizana bo mam przegląd zuzycia z poprzednich lat. 7 lat temu zmieniłem piec i zacząłem analizować zuzycie. W tym roku juz na prawde jest tragedia, zuzycie za grudzień jest wieksze niz w zeszłym roku o nie spełna 30%. Żeby nie byc gołosłownym ten sam piec, ta sama temperatura 21,5 stopnia, żadnych zmian. A jak widzielismy zima nas oszczedzała w tym roku, zużycie w 2023 grudzień 3350kwh, zużycie 2024 grudzień 4307kwh. Nadmienie jeszcze że spodziewałem sie dużo mniejszego rachunku bo cale świeta paliłem w kominku i piec gazowy pogrzewał tylko wodę użytkową. Proszę mi wyjaśnic czy jest inne wytłumaczenie jak niska jakość gazu ?
    • Nie wiem, w czym widzisz problem   Płyty budowlane są nie tylko "nośnikiem" ewentualnych płytek, ale przede wszystkim termoizolacją, zatem kleić należy dla zachowania szczelności... Same płytki są "dziurawe" dla przepływu ciepła...
    • Nie bardzo widzę sens takiego docieplania ścian od środka we wnęce okiennej. Okno powinno mieć ocieplenie od zewnątrz, zachodzące lekko na ościeżnicę. Ale skoro już koniecznie chce się czymś docieplać wnękę również od wewnątrz, to przy tak cienkiej warstwie trzeba użyć materiału o bardzo dobrej izolacyjności. XPS będzie tu wyraźnie lepszy niż Purenit. Współczynnik lambda Purenitu to nieco ponad 0,08 W/(m·K), natomiast XPS nieco ponad 0,03. Można użyć gotowych płyt z XPS przeznaczonych np. do zabudowy wanien. Są wtedy fabrycznie pokryte welonem szklanym.
  • Popularne tematy

• Utwórz nowe...