Wojciech_01 Napisano 21 listopada 2020 Udostępnij #1 Napisano 21 listopada 2020 (edytowany) Dzień dobry, Chciałbym zapytać o opinię kogoś bardziej doświadczonego w kwestiach budowlanych, jestem kompletnym laikiem w tej materii. Mieszkam w 2-piętrowym bloku z 2012 roku w mieszkaniu na parterze. Zauważyłem kilka dni temu w pokoju pojedyncze miejsce na ścianie, w którym odpada gładź/tynk. Jest to ściana zewnętrzna mieszkania. Pierwsza moja myśl to jakaś wilgoć, natomiast nie ma wokół tego miejsca żadnej "mokrej", ani ciemniejszej plamy, zajrzałem również poniżej pod listwy przypodłogowe (sprawdzić, czy np. nie ma tam grzyba) i wszystko wygląda ok, stąd moje wahanie czy to na pewno wilgoć. Czy to może być cokolwiek innego niż zawilgocenie? Załączam oczywiście zdjęcie. Edytowano 21 listopada 2020 przez Wojciech_01 (zobacz historię edycji) Link do komentarza
zenek Napisano 21 listopada 2020 Udostępnij #2 Napisano 21 listopada 2020 Wygląda na wilgoć, tylko nie wiadomo, skąd? a na której kondygnacji to pomieszczenie? Jak wygląda ta ściana na zewnatrz? Link do komentarza
Wojciech_01 Napisano 21 listopada 2020 Autor Udostępnij #3 Napisano 21 listopada 2020 (edytowany) Jest to mieszkanie na parterze. Mam wrażenie, że ściana na zewnątrz (od strony podwórka) jest "zabrudzona"/ciemniejsza przy ziemi, co mogłoby chyba oznaczać, że zawilgotniała. Czy w takim razie to wina izolacji tejże ściany i powinienem zgłosić problem do zarządcy nieruchomości? Jakiekolwiek osuszanie tego chyba nie ma sensu dopóki nie zostanie przez zarządce naprawiona przyczyna. Edytowano 21 listopada 2020 przez Wojciech_01 (zobacz historię edycji) Link do komentarza
zenek Napisano 21 listopada 2020 Udostępnij #4 Napisano 21 listopada 2020 1 godzinę temu, Wojciech_01 napisał: Czy w takim razie to wina izolacji tejże ściany i powinienem zgłosić problem do zarządcy nieruchomości? Może to byc wina izolacji, albo np jakiejś ingrencji wody na ścianę nad warstwż izolacji. A możesz dać fotkę tej ściany z zewnątrz w tym miejscu? Link do komentarza
Wojciech_01 Napisano 23 listopada 2020 Autor Udostępnij #5 Napisano 23 listopada 2020 Jasne, dodaję zdjęcie ściany z podwórka. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się