aga69 Napisano 28 grudnia 2007 Udostępnij #1 Napisano 28 grudnia 2007 Witam!Czy jest jakaś literatura dotycząca budowy pieców kaflowych? Wymyśliłam sobie piec kuchenny, z szabaśnikiem (duchówką) , piecem chlebowym (tuż przy fajerkach), ogrzewający też pomieszczenie "za plecami" i jeszcze z rurą na poddasze. Wiem, że teoretycznie jest to możliwe tylko nie wiem jak to zrobić. Znalezienie dobrego i chętnego do innowacji zduna nie jest proste.Szukałam kontaktu z panem Arkadiuszem Szewczykiem z kwartalnika "Świat kominków", ale kiepsko mi poszło. Link do komentarza
Redakcja Napisano 31 grudnia 2007 Udostępnij #2 Napisano 31 grudnia 2007 Polecamy artykuł do przeczytania w serwisie budujemydom.pl Kuchnia kaflowa z piecem Link do komentarza
andrzej887 Napisano 30 grudnia 2008 Udostępnij #3 Napisano 30 grudnia 2008 Witam . Czytałem ten ciekawy artykuł . Jednak nigdzie nie mogę znależć wkładu wodnego do takiego pieca . Czy ktoś może podesłać jakiś namiar na producenta? Link do komentarza
dorotha80 Napisano 9 marca 2009 Udostępnij #4 Napisano 9 marca 2009 Cytat Witam!Czy jest jakaś literatura dotycząca budowy pieców kaflowych? Wymyśliłam sobie piec kuchenny, z szabaśnikiem (duchówką) , piecem chlebowym (tuż przy fajerkach), ogrzewający też pomieszczenie "za plecami" i jeszcze z rurą na poddasze. Wiem, że teoretycznie jest to możliwe tylko nie wiem jak to zrobić. Znalezienie dobrego i chętnego do innowacji zduna nie jest proste.Szukałam kontaktu z panem Arkadiuszem Szewczykiem z kwartalnika "Świat kominków", ale kiepsko mi poszło. nie wiem czy aktualne ale taki piec jest całkowicie realny do postawienia to namiar na zduna z Podlasia GG16165614 pozdrawiam Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się