Skocz do zawartości

Historia edycji

dedert

dedert

Masz na myśli zaciera się packą? Rozumiem że nie są głębokie. Pierwszy strop był wibrowany łatą wibracyjną, drugi na garażu wibratorem i zacierany packami. Na pierwszym stropie być może tych rys nie było lub nie pamiętam ale później na pewno nikt na strop nie wchodził.

Pytanie na rozluźnienie. Poprzednie majstry przybijali do podciągów deski:

0184916bd0237f3bgen.jpg

Obecne majstry tego nie robią ale inaczej nieco stempluja na kawałkach desek przybitych do podciągów. Co dają takie deski jak robili pierwsze majstry i czy nie powinny one być przybite wzdłuż do stempli i łączyć wszystkie stemple razem?

2ea5b50378cb74e7gen.jpg

I czym byście wypełnili tą przestrzeń ze znakiem zapytania? Nie da się tego przewiązać ze strunobetonem obok ani z cegłami a nie chcę tego rozkuwać. Czy zalanie betonem będzie najpewniejsze?

7d26da9fed197e4bgen.jpg

I ostatnia rozterka - przy otworze na strych robię belkę która będzie wystawać ponad strop. Z 5 prętów 12 mm dołem. Konstruktor zaleca min 35 cm wysokości a najlepiej 50 cm. Ale jak zrobię 35 cm to minus grubość stropu i będzie wystawać na 18 cm w podłodze. Załóżmy że ocieplam podłogę poddasza 15 cm styro i tak wystaje mi 3 cm. Jak będzie to kiedyś użytkowe poddasze to belka będzie widoczna tak czy siak bo musiałbym ją dodatkowo ocieplić zapewne?

dedert

dedert

Masz na myśli zaciera się packą? Rozumiem że nie są głębokie. Pierwszy strop był wibrowany łatą wibracyjną, drugi na garażu wibratorem i zacierany packami. Na pierwszym stropie być może tych rys nie było lub nie pamiętam ale później na pewno nikt na strop nie wchodził.

0184916bd0237f3bgen.jpg

Obecne majstry tego nie robią ale inaczej nieco stempluja na kawałkach desek przybitych do podciągów. Co dają takie deski jak robili pierwsze majstry i czy nie powinny one być przybite wzdłuż do stempli i łączyć wszystkie stemple razem?

2ea5b50378cb74e7gen.jpg

I czym byście wypełnili tą przestrzeń ze znakiem zapytania? Nie da się tego przewiązać ze strunobetonem obok ani z cegłami a nie chcę tego rozkuwać. Czy zalanie betonem będzie najpewniejsze?

7d26da9fed197e4bgen.jpg

dedert

dedert

0184916bd0237f3bgen.jpg

2ea5b50378cb74e7gen.jpg

• Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...