Podkonstrukcja pod blachodachówkę
-
Kto przegląda 0 użytkowników
- Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Darmowy poradnik budowlany raz w tygodniu na Twój e-mail
-
Najnowsze posty
-
Tak. Przepraszam Mój błąd. Chodziło mi o CD60 Odstęp między krokwiami mam jakoś około 90 cm - z tego co pamiętam jeżeli taka informacja coś zmienia.
-
Przez Budujemy Dom - budownictwo ogólne · Napisano
Jakie to sa profile CN60? Nie CD? -
Może ogrodzenia gabionowe byłoby skuteczne? https://stonegarden.pl/blog/ochrona-przed-halasem-jak-ogrodzenia-redukuja-dzwieki-z-otoczenia
-
Witajcie, Posiadam budynek z poddaszem (dach dwuspadowy). Chcę wykończyć poddasze. Planuję to zrealizować w ten sposób, że między krokwie dam wełnę mineralną 15 cm (krokwie właśnie mają 15 cm "wysokości"). Przed blachodachówką mam już położoną także tą membranę. Następnie planuję dać wieszaki kotwowe oraz profile CN60. Między krokwiami będzie 15 cm wełny, natomiast niżej na weszkach będzie 20 cm wełny. Później na to folia paroizolacyjna i do profili CN60 chcę przykręcić płytę OSB o grubości 12mm. Wszystko składa mi się w całość i wydaje mi się ma to sens. Jednakże mam pytanie dotyczące wkręcania płyty OSB 12mm do profili CN60. Takie rozwiązanie jest praktykowane? To dobra opcja aby OSB 12mm przykręcać do takich profili? Wiem, że pytanie może wydawać się dla specjalistów głupie lub oczywiste ale akurat tego punktu nigdy sam nie robiłem Proszę o wyrozumiałość
-
Mierzone w słoneczny dzień około godziny 18 na działce 2 metry za domem. Tak jak napisałem wartości są zmienne, od odczuwalnej całkowitej ciszy (35dB) do 57dB kiedy jedzie głośniejszy samochód (średnio raz na 2 minuty) i jak wspomniałem jest to na tyle nieprzyjemne, że bez informacji o tym, na ile da się to wyciszyć, nie chcę ryzykować zakupu.
-
-
Popularne tematy
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się