projekt ewelinka 0 Zgłoś post #1 Napisano 29 listopada 2007 W maju 2007 roku zacząłem budowę domu wg projektu ewelinka, na stronie http://picasaweb.google.pl/wjciechmadera/Budowazamieściłem fotografie od fundamentu po krycie blachodachówką Bardzo proszę o opinię osób budujących wg tego projektu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
projekt ewelinka 0 Zgłoś post #2 Napisano 22 stycznia 2008 Dla zainteresowanych mogę przesłać kosztorys za stan surowy otwarty, wg moich wydatków Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Małgo 0 Zgłoś post #3 Napisano 24 stycznia 2008 Dzień dobry,mamy zamiar budować się i wybrać właśnie projekt "Ewelinka". Jesteśmy ciekawi, czy podany na stronie biura projektoego szcunkowy koszt stanu otwartego faktycznie jest zgodny z tym co potem ponosi inwestor.Jeśli to jest mozliwe to prosimy o informacje na temat kosztów jakie Pan juz poniósł.A może ma Pan również już ptrzybliżone koszty wykończenia?Z góry dziękujemyMałgośka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ursa 0 Zgłoś post #4 Napisano 8 stycznia 2009 Cytat Dla zainteresowanych mogę przesłać kosztorys za stan surowy otwarty, wg moich wydatków Właśnie zobaczyłam projekt ewelinka. bardzo mi sie spodobał. Jesli to możliwe, proszę o przesłanie kosztorysu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krzysia 0 Zgłoś post #5 Napisano 9 stycznia 2010 Cytat Właśnie zobaczyłam projekt ewelinka. bardzo mi sie spodobał. Jesli to możliwe, proszę o przesłanie kosztorysu. Też wybrałam Ewelinkę.Zbudowałam stan surowy chyba dość tanio,według tego co czytam na forum.W projekcie zrezygnowałam z lukarny a dodałam piwnicę 30 m2 pod kuchnią i łazienką.Tam będzie kotłownia i pokój rekreacyjny oraz spiżarnia.Powiększona łazienka na parterze a na poddaszu garderoba połączona z pokojem.Salon powiększyłam kosztem pokoju.Na dach dachówka Brassa.Wzięłam poleconą firmę, która wykonała wszystko za 34 tys.Komin systemowy.Koszt materiałów,geodetów, projektu, planu zagospod działki, kierownika budowy, plus robocizna,czyli cały do tej pory koszt inwestycji to ok 87 tys zł.Firma sama zamawiała materiały i rozładowywała na miejscu.Pilnowałam cen i negocjowałam beton komórkowy na ściany zewn i wewn oraz pokrycie dachowe.Dom wygląda ślicznie!Na wiosnę planuję instalacje, tynki,okna i drzwi.Zdjęcia zamieszczę wkrótce.Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach