Reksio Napisano 26 listopada 2007 Udostępnij #1 Napisano 26 listopada 2007 Witajcie,Mam pytanie czy dach dwuspadowy a czterospadowy,jaka jest różnica w budowie,która opcja budowy jest tańsza,mam dylemat jaki projekty wybrać czy z dachem dwuspadowym lub czterospadowym,proszę o pomoc?!Pozdrawiam Link do komentarza
Bryskin Napisano 26 listopada 2007 Udostępnij #2 Napisano 26 listopada 2007 Z punktu widzenia estetyki dach czterospadowy jest ładniejszy daje więcej przestrzeni na poddaszu itp. Jest też droższy - dużo więcej dachówki wychodzi na taki dach. Link do komentarza
Redakcja Napisano 26 listopada 2007 Udostępnij #3 Napisano 26 listopada 2007 Warto się też zastanowić, czy dach ma być płaski czy stromy?https://budujemydom.pl/stan-surowy/dachy-i-rynny/porady/316-dach-plaski-czy-stromy Link do komentarza
kariba Napisano 26 listopada 2007 Udostępnij #4 Napisano 26 listopada 2007 Cytat Warto się też zastanowić, czy dach ma być płaski czy stromy?https://budujemydom.pl/stan-surowy/dachy-i-rynny/porady/316-dach-plaski-czy-stromy Witam:)Domy z dachami wielospadowymi może rzeczywiście wyglądają bardziej okazale ale wg mnie są drozsze w wykonaniu a do tego zabierają dużo powierzchni na poddaszu. Dlatego ja buduje dom dwuspadowy.pozdrawiam kariba Link do komentarza
bumbum Napisano 26 listopada 2007 Udostępnij #5 Napisano 26 listopada 2007 zdecydowanie tanszy dwuspadowy i zajmuje mniej miejsca na poddaszu Link do komentarza
chotomowianka Napisano 26 listopada 2007 Udostępnij #6 Napisano 26 listopada 2007 Dwuspadowy jest tańszy. A czy jest ładniejszy - to kwestia gustu. Dach domu z poddaszem połączonym z garażem (w kształcie litery T) jest bardzo ładny. Link do komentarza
Nocturn Napisano 27 listopada 2007 Udostępnij #7 Napisano 27 listopada 2007 Trudny wybór: dwuspadowy to taki jak się kiedyś budowało - bez inwencji. Płaski dach w naszym klimacie to czasami ryzyko, śnieg sobie leży ciężar się zwiększa.... A czterospadowy? Niby najlepszy ale jakiś taki.. luksusowy. Link do komentarza
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się