Skocz do zawartości

Historia edycji

d4r0

d4r0

6 godzin temu, mhtyl napisał:

Kto Ci powiedział że musi być to  rura fi 160??!!! 

Wystarczy fi 90 i musi być to rura grubościenna. Do kanalizacji nie wiem być może fi 160 ale te z musi być to rura grubościenna i te rury muszą być zgrzewane na ciepło przez wyspecjalizowana firmę.  Jakiej średnicy to i tak będzie o tym będą decydować wodociągi. Do tego jeszcze musisz doliczyć koszt projektu przyłączy.

Sumując to wszystko to nikt Ci tu nie powie dokładnie ile, jak pisałem wszystko zależy od warunków gruntowych i ewentualnych przeszkód jak przepusty pod drogą itp no i jeszcze zgoda innych właścicieli działek przez które miałby iść ten wodociąg.

Dzięki za odpowiedź.

Wywnioskowałem to na podstawie załączonej do tematu mapy:

dzialqqi.png'

Z tego co widzę istniejąca sieć wodna ma średnicę 160 więc jak chcę pociągnąć ją dalej to chyba raczej muszę ją zachować, nie mogę wybudowć przyłącza tylko dla siebie ?

Jak widać w drodzę do mojej działki nie ma żadnych przeszkód ani działek przez które trzeba się przebić - wszystko można poprowadzić w drodze 4/8 i ew.4/36, 5/70.

Nie chodzi mi o podanie dokładnej kwoty tylko szacunkowej, albo przynajmniej rzędu wielkości. Ktoś już chyba takie przyłącza kiedyś w historii forum budował ? Nie wiem czego mam się spodziewać 10tys, 20tys, 100 tys, czy może w ogóle jest to czasowo nieopłacalne ?

Pozdrawiam

d4r0

d4r0

6 godzin temu, mhtyl napisał:

Kto Ci powiedział że musi być to  rura fi 160??!!! 

Wystarczy fi 90 i musi być to rura grubościenna. Do kanalizacji nie wiem być może fi 160 ale te z musi być to rura grubościenna i te rury muszą być zgrzewane na ciepło przez wyspecjalizowana firmę.  Jakiej średnicy to i tak będzie o tym będą decydować wodociągi. Do tego jeszcze musisz doliczyć koszt projektu przyłączy.

Sumując to wszystko to nikt Ci tu nie powie dokładnie ile, jak pisałem wszystko zależy od warunków gruntowych i ewentualnych przeszkód jak przepusty pod drogą itp no i jeszcze zgoda innych właścicieli działek przez które miałby iść ten wodociąg.

Wywnioskowałem to na podstawie załączonej do tematu mapy:

• Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...